Nintendo blijft 3DS ondersteunen na release van Switch

Nintendo 3ds

Vele fans maakten zich zorgen na de aankondiging van de nieuwe console van Nintendo. De Nintendo Switch is namelijk ook portable, net als de Nintendo 3DS. Betekent dit dat de 3DS vanaf maart 2017 zo goed als dood is? Nee, zegt Nintendo.

Alhoewel de Switch een vele malen krachtigere console zal zijn dan de 3DS, die zowel stationair als onderweg gebruikt kan worden, zal dit geen negatieve invloed uitoefenen op de levenscyclus van de 3DS. Nintendo is zich bewust van de kans dat de 3DS in verkopen zal gaan dalen, maar nog steeds loopt de 3DS als een trein. Dat willen ze ook zo houden.

“Thanks to our software, the 3DS hardware is still growing,” zei Kimishima. “So that business still has momentum. And certainly rather than being cannibalized by the Switch, we think the 3DS can continue in its own form.”

Alleen al afgelopen kwartaal is de 3DS al meer dan 2,7 miljoen keer over de toonbank gegaan. Enorm zonde als deze console niet meer ondersteund zal gaan worden door de komst van een nieuwe portable.

“We didn’t just want a successor to the Wii U or the 3DS. So our original concept was, ‘What kind of new experience can we create?’ And what we showed this time was an object that’s both stationary and one you can take outside to play with anyone you want.”

De Switch is dus geen vervanger voor de Wii U zoals de Wii U een vervanger was van de Wii. De Switch is daarnaast ook geen vervanger van de 3DS zoals de 3DS was voor de DSi. Een nieuwe console met nieuwe ervaringen en mogelijkheden die naast de huidige twee Nintendo consoles een plekje tussen de schappen zal krijgen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek