Nintendo blijft stil omdat ze nog niet 100% zeker zijn

Miyamoto Super Mario

In een interview met Shigeru Miyamoto is gebleken dat Nintendo nog verrassend stil blijft tegen de release van de gloednieuwe console, omdat ze aan een idee aan het werken zijn, dat nog alle kanten op kan gaan.

Shigure Miyamoto, het meesterbrein achter ‘s werelds populaire characters Super Mario en Donkey Kong heeft wat nieuwe informatie vrijgegeven over het feit dat Nintendo nog aardig stil blijft.

Zo vlak na de E3 komen alle verhalen tot leven. Nadat de ontwikkelaars zich hebben uitgelaten over hun nieuwe games en de platformen, en alles een beetje tot rust komt. Zo zijn er de afgelopen dagen een hele hoop NX geruchten ontstaan, en spreken ontzettend veel ontwikkelaars vol enthousiasme over de nieuwe console van Nintendo.

Maar de vraag blijft dan echter: Waarom blijft Nintendo zo stil omtrent de NX? Met zoveel enthousiasme en geruchten zou je toch denken dat Nintendo uiteindelijk wel het doek laat vallen? De reden hier achter is dat er aan een idee wordt gewerkt die eigenlijk nog heel ruw is. Het kan nog alle kanten uit.

“In terms of NX, there’s an idea that we’re working on,” zei “Super Mario” and “Donkey Kong” creator Shigeru Miyamoto tegen een vertaler. “That’s why we can’t share anything at this point, and I don’t want to comment on the other companies. If it was just a matter of following advancements in technology, things would be coming out a lot quicker.”

Je zou verwachten dat een console vlak voor de release (maart 2017) toch wel eigenlijk ver klaar hoort te zijn. Misschien nog enkele ruwe kantjes wegwerken hier aan daar. Maar het lijkt er op dat Nintendo pasgeleden iets nieuws heeft ontdekt, of toch besloten heeft een andere weg in te slaan. Hoe dan ook, we gaan het hopelijk snel zien. We houden je op de hoogte!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek