Nintendo laat nieuwe verkoopcijfers zien

Nintendo

Elk groot bedrijf brengt eens in de zoveel tijd een aantal cijfers en statistieken uit, waarin duidelijk wordt hoe het op het moment met een bedrijf gaat. Nintendo is hier geen uitzondering op en heeft de resultaten van tot en met 31 december 2015 vrijgegeven.

Het Japanse bedrijf heeft onlangs resultaten vrijgegeven van hun hardware en software verkopen. Zo kunnen zij vertellen dat er op dit moment 12,6 miljoen Wii U consoles zijn verkocht en maar liefst 57,94 miljoen 3DS handhelds. Ter vergelijking van hun gigante voorgangers, de Wii en DS, valt dit natuurlijk in het niet. De Wii is in totaal 101,63 miljoen keer verkocht en de DS zelfs 154,01 miljoen keer.

Nintendo hardware

Als we vervolgens naar de software kijken, zien we dat de Mario games het nog steeds ontzettend goed doen op de Nintendo consoles. In de top drie van best verkochte games staan namelijk Nintendo Land, Mario Kart 8 en Super Mario Bros U.

Nintendo Wii U

Als we kijken naar het kleine broertje van de Wii U, de Nintendo 3DS, zien we ook dat Mario games het daar goed doen. Mario Kart 7 staat namelijk op de tweede plek en Super Mario 3D Land haalt net de top drie niet. Dit spel werd vierde met 10,63 miljoen verkochte exemplaren.

Nintendo 3DS

Voor de Japanse grootmacht is 2016 een belangrijk jaar. Hun nieuwe platform genaamd de Nintendo NX komt namelijk steeds dichter bij en in de aankomende maanden zullen zij steeds meer informatie loslaten over wat de Nintendo NX nou precies gaat zijn. Geruchten gaan dat het nieuwe platform zowel een console als een handheld gaat, zijn maar echt concrete informatie is er tot op heden niet. Zodra er meer bekend is over de Nintendo NX ,laten wij dat natuurlijk zo snel mogelijk weten!

Heb jij zin in de Nintendo NX? Hoe denk jij dat het apparaat uit zal zien? Wat voor features zal het hebben? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek