Nintendo Classic Mini NES productie zal stopgezet worden

nintendo classic mini nes

De productie van de Nintendo Classic Mini NES zal stopgezet worden. Er komt nog één laatste levering. Dit heeft Nintendo Amerika verklaard meldt IGN. Het is nog niet duidelijk of dit alleen voor de VS of ook voor de hele wereld geldt. 

Het was eigenlijk al vanaf het begin duidelijk gemaakt door Nintendo. De bedoeling van de Classic Mini NES was om eenmalig verkocht te worden. Het zou een product moeten zijn voor de echte fans. Het product was echter een stuk populairder dan Nintendo verwacht had en daarom produceerden ze er meer dan in eerste instantie bedoeld was. De extra productie heeft voor veel hoop gezorgd bij gamers die de niche console nog niet te pakken hadden. Maar het hopen is tevergeefs. Als je de console namelijk nog niet in je bezit hebt, zal de kans waarschijnlijk zeer klein zijn dat dit je alsnog gaat lukken. Nintendo heeft namelijk aangekondigd dat ze stoppen met het produceren van de Classic Mini NES. Dit bericht komt van Nintendo Amerika en het is nog niet duidelijk of dit voor Europa ook geldt. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Europa een uitzondering zal zijn.

De Classic Mini NES

De Nintendo Classic Mini NES was een console uitgebracht voor de echte NES fans. Het was een kleine variant van de retroconsole die met HDMI aangesloten kon worden. De console kwam standaard met 30 games geleverd, waaronder Mario en Zelda. De console was erg populair, omdat het 30 games leverde voor maar 60 euro. Veel Nintendo fans waren dan ook erg teleurgesteld toen bleek dat de console bijna onmogelijk te krijgen was door een (te) kleine productie. Het is echter een werkwijze die we vaker van Nintendo zien. Het is ook bij de Switch het geval dat de productie te klein was en de console moeilijk te krijgen is.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek