Nintendo komt met uitleg over Zelda release dates

Zelda breath of the wild

Zelda games komen maar zelden uit op de eerst genoemde release date. De meesten worden namelijk uitgesteld. Enkele designers van Nintendo hebben zich uitgesproken over waarom dit precies is. Nintendo probeert met elke Zelda game iets nieuws te doen maar wanneer het “nieuw” precies af is, is moeilijk te bepalen. Naast de uitstelling van de aankomende Zelda game werd ook bekend gemaakt dat de game op de Nintendo NX uit zou komen.

Zelda: Breath of the Wild werd in 2015 al verwacht. De game werd uitgesteld naar 2016. Wanneer Nintendo nieuwe mogelijkheden ontdekte werd de game nogmaals uitgesteld. Deze keer naar 2017 zelfs. Ten tijde van dit bericht maakte Nintendo ook bekend dat de nieuwe Zelda game op de Nintendo NX, de recent aangekondigde console, uit zal komen.

Zelda breath of the wild

Dit is niet voor het eerst. Ocarina of Time werd in 1997 verwacht, maar kwam in 1998 uit. Wind Waker zag haar release in 2003 maar werd in 2002 al verwacht. Twilight Princess werd van 2005 naar 2006 uitgesteld. Zelda creator Shigeru Miyamoto denkt dat er verschillende redenen zijn voor het uitstellen van Zelda games. Een daarvan is mogelijk dat de richting van de game nog niet is bepaald. Dit zou de ergste soort uitstelling zijn. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de richting bepaald is, maar deze nog niet gerealiseerd is. Miyamoto legt uit dat er voor Breath of the Wild meer tijd nodig is om aan de physics engine te werken. Ook de AI had extra aandacht nodig. Daarnaast werden de graphics nog opgepoetst.

Het was deze keer niet mogelijk om dat op schema voor elkaar te krijgen. Miyamoto verklaarde dat het mooi zou zijn als er helemaal geen release date gegeven hoefde te worden. Helaas moet dit toch. Miyamoto zijn eigen quote is hier goed van toepassing. “A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad.”

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek