Nintendo Land, maar dan in real-life

Zoals vorig jaar aangekondigd werd, zijn er plannen om een real life Nintendo Land op te zetten in Universal Studios Japan. Het idee is ontstaan uit een samenwerking tussen Nintendo en Universal Studios, de Amerikaanse filmstudio die meerdere thema-parken op hun naam hebben staan.

Vandaag zijn de details van de samenwerking bekend gemaakt. Wat mogen we verwachten van een Nintendo theme-park? De grootte van het park, de kosten van de ontwikkeling ervan en wanneer het park klaar is, weten we vanaf vandaag in ieder geval.

Wat de kosten betreft, zal ongeveer 40 billioen yen (ongeveer 320 miljoen euro) geinvesteerd worden in het project. Dit bedrag besteedde Universal Studios ook aan Harry Potter-gebieden in de pretparken. De deal zal afgerond worden op komende vrijdag, waarop wellicht nog nieuwe informatie vrij zal komen.

nintendo land blueprint universal

Het groene gebied is het huidige gebied waar Universal Studios gevestigd is in Osaka, Japan. Het rode gebied zal het toekomstige Nintendo Land worden. Op het moment fungeert het echter als ´´event space´´.

Maar wat kunnen we precies verwachten van het pretpark? In een statement die vorig jaar gemaakt is, werd het volgende gezegd:

“The immersive experiences will include major attractions at Universal’s theme parks and will feature Nintendo’s most famous characters and games. Universal theme parks will create spectacular, dedicated experiences based on Nintendo’s wildly popular games, characters and worlds.”

Het komt er dus op neer dat er Nintendo-themed attracties en shows te zien zullen zijn in het park. Wat dacht je van een Kirby rainbowslide achtbaan of een Koopa-shell wildwaterbaan?

Als alles volgens plan gaat, zal het park in 2020 klaar moeten zijn: precies op tijd voor de Olympische Spelen, die dan in Japan gehouden zullen worden. Als het pretpark succesvol is, zal Universal Studios overwegen Nintendo Land ook in hun andere parken te bouwen. Hopelijk leven we nog om dat mee te maken…

 

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek