Nintendo legende Miyamoto over 20 jaar Pokémon

Pokemon Twenty Years

Nintendo designer Shigeru Miyamoto heeft onder andere gewerkt aan de Mario en Zelda franchises. Maar deze legendarische meneer heeft ook zijn handjes gehad aan de eerste Pokémon games, als producent! Nintendo heeft daarom een vrolijke video gepost waarin Miyamoto terugdenkt aan die tijd, het maken van een game franchise die beroemder is dan bijna ieder ander.

Pokémon Sun en Moon zijn natuurlijk in de maak en Pokémon bestaat ondertussen al weer twintig hele jaartjes, dat is lang als je het mij vraagt!

 

Shigeru Miyamoto heeft natuurlijk al ver voor die twintig jaar na de release van de eerste game aan dit grootse project gewerkt. Ruim zes jaar voor de release van deze game heeft Miyamoto het team versterkt met zijn inbreng! Wat was nu dan de reden dat de game zo ontiegelijk lang in de maak is geweest? Bekijk eerst maar even de video hier beneden, hij is kort, maar krachtig!

Miyamoto legt uit dat ze niet alleen aan de eerste game bezig waren, maar ook aan Earthbound (1996). Hij heeft vooral gewerkt aan het linken van de Gameboy systemen zodat mensen hun Pokémon konden ruilen of tegen elkaar konden vechten. Laten we deze man bedanken voor alles wat hij gedaan heeft samen met zijn team. Ik denk dat ik niet alleen voor mijzelf spreek als ik zeg dat Pokémon zelfs nu op mijn 21 jarige leeftijd nog in mijn hart zit! En stiekem speel ik de games natuurlijk ook nog, oh ja, en dan is er nog de serie…

Pokemon Yellow Green Red Blue

Het exacte twintig-jarige jubileum begon al op 27 februari. Op deze dag kwamen Pokémon Red, Blue en Green uit en Later kwam ook Yellow. Heb jij deze games gespeeld? En wat betekent deze langlopende franchise voor jou? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek