Nintendo meer waard dan Sony

Sony vs Nintendo

Dat het in Japan gelegen bedrijf het goed doet door de Pokemon GO gekte is inmiddels wel bekend, maar wanneer je hoort dat het bedrijf opeens meer waard is dan de andere grote Japanse gaming concurent schrik je toch wel even. Toch is het zo dat op dit moment Nintendo meer waard is dan dat Sony is.

Sony’s beste markt is natuurlijk de PlayStation 4. De console is de meest krachtige van de grote drie en verkoopt enorm goed. Toch blijkt het maar weer dat wanneer je een voltreffer hebt op de mobiel dat het opeens hard kan gaan. Nintendo is op dit moment de nummer 13 van grootste bedrijven op de Tokyo aandelen beurs en gaat hiermee Sony voorbij. Nintendo is op dit moment niet meer waard dan de gaming divisie van Sony: Nintendo is meer waard dan Sony’s hele bedrijf.

Nintendo

Opvallend om te melden is dat Pokemon GO op dit moment nog niet eens uit is in Japan. Dit betekent dat het bedrijf nog niet eens is toegekomen aan misschien wel haar grootste markt en dat er dus nog de mogelijkheid is om te groeien. Hoelang de hype nog gaat duren is onzeker, maar wat we wel kunnen zeggen is dat Nintendo een goeie beurt heeft gemaakt door het uitleveren van deze applicatie.

Ondertussen worden over de gehele wereld acties gehouden met een Pokemon GO thema. Denk bijvoorbeeld aan het gerucht dat Nintendo gaat samenwerken met de McDonald’s en allemaal bedrijven als de MediaMarkt die een lure opgooien en er een gezellige middag van maken. Niet alleen Nintendo lijkt dus te profiteren van de plotselinge hype maar bedrijven over de gehele wereld pakken een stukje mee door slim te spelen.

Ben jij misschien wel de laatste op aarde die nog geen Pokemon GO heeft gespeeld? Waarom niet? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek