Nintendo NES Classic vanaf 29 juni terug

Nes Classic mini

Nintendo NES Classic ligt vanaf 29 juni weer in de schappen bij de winkels. Gister werd dit aangekondigd in een twitter bericht van Nintendo. Met weinig woorden  en een foto plaatste Nintendo dit nieuws bericht.

nintendo classic mini nes

Eerder vorig jaar na het grote succes van de NES Classic, beloofde Nintendo dat er weer een nieuwe voorraad zou komen. De verwachting is dat de mini console gedurende heel het jaar te koop is. De prijs zal hetzelfde zijn als bij de eerste release van de console in november 2016: 59.99. Op deze console zullen ook dezelfde klassiekers staan zoals Suepr Mario Bros, Donkey Kong en Pac-Man.

Nintendo houdt woord en zo kunnen de gamers en de verzamelaars, die de eerste batch hebben misgelopen, alsnog hun slag slaan. Op moment van schrijven zagen we op de verkoopsites nog geen productpagina om deze te kunnen reserveren. Dus hou vooral alle game winkels in de gaten, mocht je deze console nog in huis willen halen.

In april 2017 werd de productie van de NES Classic Edition stil gelegd. Wat de reden hiervan was blijft nog steeds een raadsel. Ondanks het grote succes besloot Nintendo de stekker er weer uit te trekken. Maar gelukkig mede dankzij de fan base, heeft Nintendo in september vorig jaar hun richting om gedraaid. Toen kondigden ze namelijk al aan om een nieuwe voorraad van deze console te gaan maken.

Ondertussen is de SNES Classic Edition nog steeds verkrijgbaar sinds zijn lancering in september 2017. Hiervan is gelukkig nog geen uitspraak over gedaan door Nintendo om de productie hiervan stil te leggen. Maar voor iedereen met een warm hart naar de nostalgie van deze consoles goed nieuws. Binnenkort kan je je verzameling compleet maken. NES Classic komt er weer aan, en nu maar hopen dat de voorraad toereikend genoeg is voor iedereen die er één wilt hebben.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek