Nintendo NX aankondiging zorgt voor stijging aandelen

Nintendo nx aandelen stijging

Nintendo gaat vandaag de Nintendo NX aankondigen. Dit zal om vier uur gebeuren. Nu blijkt dat nog voor de aankondiging zelf, de aandelen in waarde zijn gestegen. Het gaat om een stijging van maar liefst 4,6 procent. Bloomberg merkt op dat dit om een bedrag van ongeveer een miljard gaat. Nintendo zag haar aandelen al eerder dit jaar flink stijgen door Pokemon Go. 

Door de populaire mobile game Pokemon Go, ontwikkeld door The Pokemon Company en Niantic, stegen de aandelen in juli met zo’n 86 procent in net iets meer dan een week. Het ging over een totaal waarde van 17 miljard in markt waarde. Deze stijging duurde echter niet lang. Toen de populariteit van Pokemon Go daalde, daalden de aandelen ook weer in waarde. Deze keer een daling van 18 procent. Het zou voor Nintendo de grootste daling sinds 1990 zijn geweest.

Nintendo NX aandelen stijging

Vandaag kwam dan het nieuws dat de Nintendo NX onthuld/aangekondigd gaat worden. Tot nu toe weten we weinig over doe aankomende console. Zo weten we ook maar weinig over wat we te zien zullen krijgen. Nintendo beloofde een 3 minuten lang durende trailer. Deze zal vandaag om vier uur te zien zijn. Natuurlijk zullen we hier ook uitgebreid verslag doen.

De NX gaat een console/handheld hybride worden. In plaats van discs zullen een soort cartridges worden gebruikt. De Nintendo website heeft enkele updates met informatie over de reveal gekregen. Hier wordt de Nintendo NX beschreven als de volgende home gaming system.

De console verschijnt in maart 2017. The Legend of Zelda: Breath of the Wild zal, mogelijk als launch titel,  op de NX uitkomen. Geruchten gaan dan ook dat Nintendo heeft geleerd van de teleurstellende Wii U launch. Voor de NX zullen binnen enkele maanden al grote titels beschikbaar zijn. Als we geruchten moeten geloven zou het zelfs zo kunnen zijn dat Super Smash Bros. titels hun weg naar de NX zullen vinden.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek