Nintendo NX is portable en gebruikt cartridges!

Nintendo NX

Er is nieuwe informatie opgedoken omtrent de nieuwe console van Nintendo met de codenaam NX. Nintendo heeft de console helaas niet tentoon gesteld tijdens de E3. Wanneer zij de console wel onthullen is vooralsnog niet bekend.

Volgens Eurogamer zou de nieuwe console van Nintendo een behoorlijk krachtige handheld zijn, maar ook ingangen hebben voor controllers die je kunt aansluiten aan beide kanten van het scherp. Althans, dit melden een aantal bronnen.

Daarnaast zou het systeem kunnen worden aangesloten op een docking station zodat je ook op een groot scherm kunt spelen. Deze unit zou moeten functioneren als “de brein van de NX”, volgens de woorden van Eurogamer.

Wat al eerder als een gerucht naar buiten is gekomen lijkt steeds dichter bij de werkelijkheid te komen. Dan heb ik het over het gerucht dat de NX cartridges zal gaan gebruiken. Nintendo heeft een lang en vertrouwd verleden met deze fysieke vorm van media. Het is alleen nog niet duidelijk hoe dat wordt geregeld met capaciteit. Moderne schijfjes van de Playstation 4, en Xbox One kunnen zo’n 50 GB kwijt op een disc. Daarnaast vereisen ze vaak nog installaties op de console. Weet Nintendo dit met de cartridges op een andere manier aan te pakken?

Volgens de rapporten zal de NX op een Operating Systeem lopen die ontwikkeld wordt door Nintendo zelf. Het zal dus geen Android versie worden, zoals eerder al naar werd gegist.

De NX is niet te verwarren met de mini-NES die pas geleden werd aangekondigd door Nintendo. Vreemd genoeg heeft het bedrijf nog maar heel erg weinig vrijgelaten over de NX. Dat terwijl de globale release van de console plaatsvindt in maart, 2017. Hopelijk gaan we snel meer zien over deze nieuwe console, en bidden wij voor een officiële aankondiging op Gamescom!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek