Nintendo onderzoekt VR mogelijkheden

shigeru miyamoto nintendo vr

De geruchtenmolen loopt weer! Naar verluid is Nintendo bezig te onderzoeken wat hun mogelijkheden zijn met betrekking tot Virtual Reality. Is er interesse in een VR-bril voor de Nintendo NX?

Twitter-gebruiker Nstyles was vandaag aanwezig bij een shareholdersmeeting in Kyoto en heeft via een liveblog op zijn Twitter-profiel laten weten wat er allemaal tijdens de vergadering besproken werd. De mogelijke interesse van Nintendo in VR is hierbij kennelijk ter sprake gekomen. De info in de bron is nog niet bevestigd, gezien Nintendo niks aangekondigd heeft. Ook is er nog geen transcript van de vergadering naar buiten gebracht.

Miyamoto

Nintendo eindbaas Shigeru Miyamoto was ook aanwezig op de vergadering. Volgens Nstyles heeft hij gezegd dat hij VR uitgeprobeerd heeft tijdens de E3, maar niet onder de indruk ervan was. Hij zou hierbij ook gezegd hebben dat het gamebedrijf de mogelijkheden van VR al aan het onderzoeken was. De uitdaging was, volgens Miyamoto, om een VR-bril te maken waarmee je voor langere tijd kon spelen. Hij doelt hiermee op de gezondheid van kinderen of mensen die wellicht hoofdpijn krijgen van de bril.

Of een VR-bril van Nintendo er daadwerkelijk gaat komen, is nog even afwachten. Het bedrijf is erg voorzichtig met nieuwe technologie en is niet gevoelig voor hypes. Toch hebben ze al eerder stoutmoedige beslissingen gemaakt, zoals de 3D-functie in de 3DS handhelds. Daarnaast moeten we niet het mislukken van de Virtual Boy vergeten. Deze console bevatte ook een VR bril en verscheen in 1995 op de markt. Het systeem was een flop, waardoor de druiven der virtuele realiteit wellicht nog zuur zijn voor het bedrijf.

virtual boy nintendo vr

Naast dit gerucht is tijdens de vergadering ook naar voren gekomen waarom Nintendo de NX niet heeft laten zien op de E3. Volgens Nstyles had Miyamoto gezegd dat dit wel het plan was, maar dat het bedrijf bang was dat nieuws zou lekken of dat afbeeldingen van copycats online gepost zouden worden.

Uiteraard is nog niks van dit nieuws bevestigd, maar we houden jullie op de hoogte.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek