Niet alle Nintendo Switch games werken in TV mode

Nintendo Switch

Aanstaande vrijdag is het zover, de release van de Nintendo Switch. Langzaam maar zeker beginnen de missende puzzelstukjes op hun plaatsen te vallen. Waaronder ook de bevestiging dat niet alle games voor de Switch te spelen zijn op jouw grote TV scherm.

De eerste game die het gebruik van een TV uitsluit als het gaat om gamen op de Nintendo Switch is Voez. Voez is een lane-based ritme game waarin de banen dynamisch zijn en veranderen terwijl muziek speelt.  Bekijk de trailer hier beneden:

Volgens Kotaku is deze game  bevestigd als launch titel voor de Nintendo Switch in Japan en verscheen eerder al voor iOS en Android tablets. Voor Voez is een touchscreen noodzakelijk en daarom zal de game geen TV mode support krijgen. Tijdens de aankondiging van de game voor de Nintendo Switch werd het volgende ook vermeld in de FaQ:

Q: Can I play even in TV mode?

A: No. This software can not play in TV mode.

Touch the touch screen in mobile mode to play the game.

Button operation is not available.

(Translated via Google) 

Tablet mode, en handheld mode exclusive games zijn dus nu een ding. Misschien ook niet heel vreemd aangezien de Switch zonder Joy-Con controllers eigenlijk gewoon een heel erg krachtige tablet is. Wat betekend dit voor de mobiele markt? Heeft Nintendo hier rekening mee gehouden, of is het juiste en strategische zet van ze? Betekend dit dat we binnenkort ook andere tablet/smartphone games op de Nintendo Switch mogen verwachten?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek