Nintendo Switch Indie games line-up

Switch indie lineup

Het is ondertussen welbekend dat Nintendo de deur wagenwijd heeft open gezet voor third-party developers. Dit betekent ook dat Indie game ontwikkelaars hun games ook kunnen gaan aanbieden op de Nintendo Switch. Laten we eens een kijkje nemen naar een aantal van deze indie titels.

Yooka Laylee

Deze game verschijnt al op 11 april voor de nieuwe console van Nintendo en past mooi in het straatje van bekende Nintendo games als Super Mario en The Legend of Zelda. De game heeft erg veel weg van de titel: Banjoo Kazooie, maar dat is ook helemaal niet zo gek aangezien de ontwikkelaars ex-medewerkers zijn van RARE.

Stardew Valley

Stardew Valley is een Indie titel die bij vele mensen de interesse opwekt. Mede door de art style en de gameplay elementen die ons sterk doen denken aan de goede oude tijd. Er is nog geen release datum bekend voor de Switch versie van Stardew Valley, maar nadat de port van Wii U werd gecanceld is dit alles behalve slecht nieuws voor de fans.

Seasons of Heaven

Seasons of Heaven zal een Nintendo Switch exclusive titel worden. Veel omtrent de game is nog niet bekend. Bekijk onderstaande trailer maar even om voor jezelf uit te maken of deze interessant voor je is om in de gaten te houden.

The Sacred Hero

The Sacred Hero komt naar de Nintendo Switch. Wederom is er weinig bekend omtrent deze titel. De ontwikkelaar heeft wel vermeld dat Zelda’s zwaard in de trailer enkel een placeholder is. De trailer geeft dus niet echt een realistisch voorbeeld van de game.

Riverside

Riverside is een exploration game die in juni 2016 al werd aangekondigd voor de nieuwe Nintendo console. Toen wist niemand nog wat het ging worden, maar nu wel.

Rime

Rime verschijnt op andere consoles nadat Sony de exclusive deal heeft ingetrokken. In mei verschijnt de puzzel/avontuur game op de Nintendo Switch.

The Binding of Isaac: Afterbirth+

Wat is een console zonder The Binding of Isaac er op? Niets dus. Ook deze klassieker zal verschijnen voor de Switch ergens in de lente van 2017.

Has-Been Heroes

Has-Been Heroes is een van de eerste Indie games waar spelers mee aan de slag mogen op de Switch. De game verschijnt namelijk al op 28 maart.

Shovel Knight

Ook Shovel Knight zal vroeg verschijnen voor de Nintendo Switch. De game staat gepland voor maart, maar dat is nog niet helemaal zeker.

Terraria

Alhoewel het nog niet officieel is bevestigd is door Nintendo lijkt het ons niet anders dan dat de game ook verschijnt op de Switch. De game is al aanwezig op de 3DS en Wii U en er zou al wat Switch gameplay gelekt zijn.

Redout

F-Zero en Wipeout fans moeten het voorlopig even met deze titel doen. Want waarschijnlijk zullen we geen F-zero meer zien op de Nintendo en Wipeout overigens helemaal niet.

Zit er een Indie titel bij waar jij niet op kunt wachten? Laat het ons weten!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek