Nintendo Switch Joy-Con werkt ook met PC en Android devices

Joy-Con Nintendo Switch on PC

De Joy-Con controllers van de Nintendo Switch net als de Nintendo Switch Pro Controller werkt op een PC. De Joy-Cons werken daarentegen ook op Android Devices, zolang ze beschikken over bluetooth.

Omdat de Joy-Cons verbinding maken met de Switch via bluetooth werken de controllers ook op PC en Android devices. Helaas gaat dezelfde lol niet op voor iOS apparaten.

Het is niet mogelijk om beide Joy-Cons te gebruiken als één controller zoals de Pro controller wel kan, maar dit zal in de toekomst wellicht te verhelpen zijn door middel van drivers of third-party software. Het is op dit moment wel mogelijk om beide Joy-Cons te verbinden met een ander apparaat om twee-speler spellen te spelen. Je kunt ook een enkele Joy-Con gebruiken om alleen te spelen.

Zodra er een programma verschijnt die de Joy-Cons als één controller kan laten fungeren zal dit misschien wel de ultieme oplossing zijn voor Nintendo Emulators.

Heb jij jouw Joy-Cons al met je pc of smartphone verbonden? Laat ons dan weten voor welke game dit een ideale oplossing is!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek