Nintendo Switch mogelijk gehackt

Mario Kart 8 Deluxe Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een waar succes verhaal voor Nintendo aan het worden. De console wordt uitstekend verkocht en de cijfers alleen al geven dit succes weer. De console lijkt nu echter in gevaar te komen door een mogelijke hack. 

Wanneer bezitters van een console namelijk niet op de nieuwste firmware zitten kan het straks mogelijk zijn dat zij hacks op de Nintendo Switch kunnen uitvoeren. Het volgende is namelijk gevonden:

Prior to 3.0.1, the service manager (“sm”) built-in system module treats a user as though it has full permissions if the user creates a new “sm:” port session but bypasses initialization.
In 3.0.1, “sm” returns error code 0x415 if Initialize has not been called yet.

Wanneer je dus op een firmware lager zit als 3.0.1 dan zou het straks misschien mogelijk kunnen zijn dat jij homebrew en dergelijke op je console kan draaien. Wel is het zo dat als jij op deze lagere firmware blijft, je geen gebruik kunt maken van de online mogelijkheden van de Nintendo Switch. Ook krijg je dus niet de laatste bugfixes en dergelijke mee. Het is dus altijd aan te raden om gewoon de ontwikkelaars te ondersteunen en je console gewoon op de meest recente firmware houdt.

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek