Nintendo Switch Online App nu verkrijgbaar

Nintendo Switch

Nintendo heeft de Nintendo Switch Online App beschikbaar gemaakt via de Google Play Store en de App Store voor iOS. Voorlopig ondersteund het platform allen Splatoon 2, maar meerdere games zullen later volgen.

Via de Online App is het vanaf de launch van Splatoon 2 (21 juli) mogelijk om vrienden uit te nodigen voor een party, private games aan te maken en voice chat te gebruiken. Dit veloopt allemaal via het zogenaamde SplatNet. Dit is Splatoon’s eigen netwerk binnen de Nintendo SWitch Online App.

De app is volledig gratis, maar ergens in 2018 zullen de functionaliteiten van de app ontgrendeld moeten worden door middel van een abonnement. Zoals je gewend bent van Xbox  Live en Playstation Plus. Gelukkig zijn deze abonnementskosten iets lager, want je betaald voor Online op Switch zo’n €20,- per jaar. Het is ook mogelijk om een abonnement per 1 maand of 3 maanden aan te schaffen.

De app is volledig in het Nederlands beschikbaar. Het lijkt er op dat Nintendo vriendelijker aan het worden is naar ons kleine kikkerlandje, want naast de app was Breath of the Wild ook de eerste Zelda game met Nederlandse tekst.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek