Nintendo Switch Online dienst uitgesteld naar 2018

Nintendo heeft meer bekendgemaakt over hun online dienst voor de Switch. De dienst is uitgesteld naar 2018 en kost 20 dollar per jaar.
Dat schrijft Nintendo op hun website. Tot de online dienst van Nintendo officieel uitkomt, kunnen spelers gratis van de internetfuncties gebruikmaken.

Het abonnement zal ongeveer 20 dollar per jaar gaan kosten, omgerekend bijna 18 euro. Naast een jaarlijks abonnement komen er ook een maandelijks abonnement van 4 dollar en een driemaandelijks abonnement van 8 dollar. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Gameklassiekers
Met de internetdienst van de Switch is het mogelijk om online te spelen en krijgen abonnees korting op aankopen in de digitale winkel. Daarnaast krijgen spelers toegang tot gratis versies van Nintendo-klassiekers zoals Super Mario Bros. 3, Balloon Fight en Dr. Mario. Sommige van deze klassiekers krijgen ook multiplayer-ondersteuning. Hierbij gaat het alleen om games van de NES, schrijft Kotaku. SNES-games worden volgens Nintendo ‘overwogen, maar daarover is nog niets te zeggen’.
Aanvankelijk was het idee om klassieke spellen slechts een maand beschikbaar te maken voor spelers, waarna ze de games moesten kopen om verder te spelen. Van dat idee stapt Nintendo af. Het is mogelijk om de klassiekers te blijven spelen zolang het abonnement loopt.

Smartphone-app
Nintendo maakt ook meer bekend over voice chat en de online lobby. Om daarvan gebruik te maken moeten spelers uitwijken naar een smartphone-app. “De app verbindt met de Switch en laat je samen spelen en praten met vrienden”, schrijft Nintendo. “Een gratis, beperkte versie van de app komt deze zomer uit.”

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek