Nintendo Switch productie stijgt hard

nintendo-switch-zelda-handheld-console

Nintendo’s nieuwe hybride game console, de Switch, heeft veel pre-orders gekregen. Om de bestellingen te voldoen hebben zij de productie van de Switch hard gestimuleerd.

De Nintendo Switch is heel erg goed aangeslagen bij de gamers. Deze hybride game console is een krachtig systeempje die je in je handpalmen houdt. Net iets kleiner dan de Wii U’s gamepad maar toch comfortabel en stevig.

Nintendo heeft voordat hun nieuwe console op de markt kwam, al gezegd dat zij in het eerste jaar vanaf de launch ongeveer 8 miljoen units willen produceren om alle pre-orders te voldoen en de console beschikbaar te stellen in de winkels zelf. Nu de switch al ongeveer 2 weken uit is, hebben veel mensen die de console niet in handen hebben gehad, toch wel even kunnen spelen bij vrienden of familie. Hierdoor stegen de pre-orders nog meer waardoor Nintendo het een beetje warm onder de voeten kreeg.

Volgens Wall Street Journal heeft Nintendo aangekondigd dat zij 8 miljoen units gaan verdubbelen tot 16 miljoen units. Reden hiervoor is simpelweg omdat zij meer bestellingen hebben gekregen dan zij hebben verwacht.

Alhoewel er amper cijfers of statistieken bekend zijn van verkoop van de Switch, kan Nintendo wel zeggen dat deze console/handheld hybride de snelst verkochte Nintendo console ooit is. Dit heeft betrekking tot de continenten: Europa, Australië en Noord- & Zuid-Amerika. Ook hebben zij vrijgegeven dat in de eerste week van launch er ongeveer 1.5 miljoen units zijn verkocht. Zij hopen dat dit cijfer opgehoogd kan worden naar 2 miljoen units en het liefst hoger.

Nintendo heeft een ideaal beeld voor het eerste jaar sinds launch. Zij willen en hopen namelijk rond de 10 miljoen units van de Switch te verkopen samen met de game Zelda: Breath of the Wild.

Heb jij al een Switch of ben je nog aan het wachten totdat hij beschikbaar is? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

De Nintendo Switch kwam op 3 maart 2017 op de markt voor €330,-

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek