Nintendo Switch update 2.1.0 nu beschikbaar

Nintendo Switch Joy-cons

Nintendo heeft een nieuwe systeem update voor de Nintendo Switch uitgerold. Helaas voegt de update niks tot weinig toe voor de ongeduldige gamers die wachten op nieuwe features.

De Dag 1 update van de Switch had zelfs meer waarde dan deze update. De eerste update voegde namelijk de e-Shop toe, maar het lijkt er op dat we nog even mogen wachten tot er meer features worden uitgerold voor de Switch. Volgens de officiële patch notes van de suport site is dit de inhoud van update 2.1.0:

  • General system stability improvements to enhance the user’s experience

Dat was het! Meer informatie werd er niet gedeeld, dus hier gaat het dan ook bij blijven. De update zal automatisch worden gedownload naar je Switch. Zodra dit gebeurd is zal je de update moeten installeren voordat je software opnieuw kunt gebruiken. Handmatig kan je het natuurlijk ook doen via het menu “instellingen”.

Alhoewel dit misschien een teleurstellende update is heeft Nintendo nog een hoop nieuwe features in petto voor de hybride-console. Zo zou er een virtual console worden toegevoegd, krijgt de console een samenwerkende smartphone app voor online communicatie inclusief voice-chat, en een premium online service zoals Playstation Plus en Xbox Live.

De mobiele app zou in de zomer moeten verschijnen, de online services ergens in het najaar.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek