Nintendo Switch vaker verkocht dan standaard PS4 in Japan

switch

In Japan boekt de Switch een enorme overwinning dit jaar. Nintendo’s hybride console is namelijk in een krappe twee jaar vaker over de toonbank gesleurd dan de standaard Playstation 4 van 5 jaar oud.

Het zou geen verassing moeten zijn aangezien Nintendo altijd goed boekt in Japan en het feit dat handheld gaming in Japan erg populair is. Japan is namelijk een van de weinige landen waar de Playstation Vita nog steeds in leven is. De console krijgt daar nog steeds releases in de vorm van anime-geïnspireerde titels.

De Nintendo Switch is in Japan nu al meer dan 6,67 miljoen keer verkocht. De Playstation 4 en Playstation 4 Slim zijn op dit moment 6,54 miljoen keer verkocht in Japan. Dit betekend dat Nintendo’s console zo’n 130,000 meer exemplaren heeft verkocht op dit moment.

Kijkend naar de Playstation 4 Pro loopt de Switch nog ongeveer één miljoen exemplaren achter om het totaal aantal Playstation 4 consoles in te halen. Nintendo is er nog niet helemaal, maar als we de release datum van de Switch in acht nemen is het een hele prestatie om bijna evenveel exemplaren te verkopen in de helft van de tijd.

Zal het Nintendo lukken om deze generatie nog te pakken in Japan voordat Sony hun nieuwe console op de markt gaat brengen? Sony heeft deze december geen Playstation Experience georganiseerd en ook zijn ze afwezig tijdens E3 2019. Wat voeren ze in hun schild? Gaan we nog vóór E3 iets nieuws horen over de Playstation 5, of iets anders van Playstation?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek