Nintendo Switch zou de Wii kunnen overschaduwen

Switch

Dat de Nintendo Switch een retegoede start heeft mag al duidelijk zijn, maar woordvoerders van de Amerikaanse retailer GameStop zeggen zelfs dat het mogelijk is dat de Switch de Wii zou kunnen overschaduwen. De console loopt nog steeds heel erg hard bij de winkelketen en dus ook bij andere retailers.

Alhoewel we nog geen specifieke nummers hebben mogen ontvangen van Nintendo over de Switch laten enkele retailers weten hoe goed de console presteert ten opzichte van vorige consoles tijdens en na de lancering. De Switch is blijkbaar een console met sterke attach rates als het aankomt op software en accessoires. Dit heeft GameStop al lang niet meer gezien in deze grote aantallen.

In een gesprek met GameRant had de merchandising director Eric Bright van GameStop het volgende te melden over de Switch:

“could possibly eclipse the Wii.” De Wii verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren. Nog een hele weg te gaan voor de pas uitgebrachte console, maar het ziet er rooskleurig uit, zo vervolgd hij “I can’t give straight numbers, but I can say we’re seeing one of the highest attach rates of software and accessories to a device that we’ve seen in a long time.” Op de vraag of hij aantallen kon delen werd niet gereageerd, maar hij kon in ieder geval wel melden dat de verkopen “phenomenal,” waren.

Nintendo kent een daling in populariteit als het aankomt op consoles. Buiten de Wii worden de aantallen steeds lager sinds de release van de NES die als eerst verscheen in Japan 1983 en in Europa en de VS in 1985. NES werd maar liefst 61,91 miljoen keer verkocht. De daarop volgende consoles, werden steeds minder verkocht op de Wii na. Zal de Switch opnieuw een uitzondering worden op deze regel?

Heb jij al een Switch in huis gehaald en ben je tevreden met je aankoop, of had je achteraf gezien nog even kunnen wachten?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek