Nintendo: uitleg DLC pass The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Breath of the Wild DLC

Nintendo heeft recent een DLC pass aangekondigd voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het gevolg daarvan zijn veel vragen en kritiek. Nintendo heeft dan ook de tijd genomen op hier op in te gaan. Een DLC pass is nieuw voor het bedrijf en dan ook een moeilijke keuze. 

Volgens Nintendo was het kiezen voor een DLC een zware keuze. Vooral hoe dat werd aangekondigd was een moeilijk punt. Het unieke aan Nintendo volgens het bedrijf zelf is dat wanneer het bedrijf werkt aan een game, alle tijd wordt genomen om te zorgen dat de game zo goed wordt als mogelijk is. Dat is waarom er ook in The Legend of Zelda: Breath of the Wild ontzettend veel werk zit. Volgens de developers was het zonde om maar 1 game te maken met deze uitgebreide wereld. Vandaar dus de DLC.

Breath of the Wild DLC

Spelers zullen dus van een volwaardige game kunnen genieten die op een later moment zal worden uitgebreid. De DLC zal dus ook niet op release of enkele weken later uitkomen. Dat zal zeker een paar maanden later zijn. Tussen de DLC delen zullen dan ook weer enkele maanden in zitten. Simpelweg omdat deze nog in development zullen zijn.

Nintendo denkt dat de aankondiging beter was verlopen als er meer details waren om te delen. Kort gezegd zal de DLC een zelfde vorm aannemen als die van Mario Kart 8. Het zal een volwaardige game zijn die in de loop van de tijd meer content krijgt. Nintendo hoopt dan ook dat spelers die de Nintendo Switch op release voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild kopen blij zullen zijn dat zij enkele maanden later kunnen terugkeren naar de nieuwe Zelda wereld om daar meer content te beleven.

Breath of the Wild zal op 3 maart uitkomen. Tegelijk met de nieuwe Nintendo console, de Switch.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek