Nintendo verkoopt veel in de UK

Mario

De Nintendo Switch is uit in de wereld en er is data verschenen van hoeveel er in het openingsweekend is verkocht in de UK. 

GI.biz meldt dat er gesproken is met retailers in de UK en dat er rondt de 80000 is verkocht in het openingsweekend. Dit is het dubbele van het aantal dat de Wii U heeft verkocht tijdens haar opening maar minder hoog als die van de 3DS, welk 113000 verkocht. Het meest interessante natuurlijk is om het naast de PlayStation 4 en de Xbox One te leggen. De PlayStation 4 verkocht namelijk 250000 consoles en de Xbox One 150000.

Nintendo Switch

Dit hoeft niet te betekenen dat Nintendo een probleem heeft. Er waren veel winkels waar het apparaat niet op voorraad was. Retailers vertellen aan de website dat zij blij zijn met de launch van de console. Het ging zelfs zo ver dat een retailers vertelde aan de website dat Nintendo weer terug in actie was. Of dit ook echt zo is moeten we natuurlijk afwachten maar het is goed om te horen dat de winkeliers blij lijken te zijn met de console die Nintendo heeft afgeleverd.

Heb jij al een Nintendo Switch besteld? Ga jij wel een Switch halen? Laat het ons weten in de comments. 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek