Nintendo verwijst opnieuw naar meer Wii U ports

Nintendo

Nintendo heeft opnieuw gerefereerd naar Wii U ports voor de Nintendo Switch. In een interview met Waypoint heeft Reggie Fils-Aimé aangegeven dat er nog meer Wii U ports naar de Switch zullen komen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de Wii U niet goed verkocht heeft en veel Nintendo-fans dus goede Wii U games gemist hebben.

Waypoint heeft een interview gehouden met Reggie Fils-Aimé, bestuursvoorzitter van Nintendo of America. In het interview zijn vragen gesteld over de content die Nintendo ons heeft laten zien op de E3. Een van de titels die getoond werd, was Pokken Tournament Deluxe. Dit zal de tweede Wii U port worden die op de Switch uit zal komen na Mario Kart 8 Deluxe. Ook Pokken Tournament Deluxe heeft wat nieuwe content ten opzichte van de Wii U-versie om de game een fris gevoel te geven. Het tonen van de tweede Wii U port was voor Waypoint reden om te vragen aan Fils-Aimé of we nog meer Wii U ports kunnen verwachten.

De toekomst

Het antwoord dat Reggie Fils-Aimé gaf op de vraag of er meer Wii U ports naar de Switch gaan komen is ja. Het werd na Mario Kart 8 Deluxe al duidelijk dat Nintendo plannen had om meer ports te gaan maken. De game verkocht namelijk zo goed dat het de meest logische stap is voor het bedrijf. Fils-Aimé is hier in het interview ook eerlijk over. Hij zegt dat het uitbrengen van meer Wii U ports een goede stap is voor het bedrijf. Hij geeft daarna nog een extra reden voor het maken van Wii U ports. Dit is ook een argument dat we eerder hebben gehoord en dat zijn de slechte verkoopcijfers van de Wii U. Hierdoor hebben veel Nintendo fans games gemist van de Wii U. En er zijn toch echt wel aardig wat goede games uitgekomen op de Wii U. Een van de eerste namen die bij iedereen meteen opkomt is natuurlijk Super Smash Bros Wii U. Daar zijn nu extra mogelijkheden door het concept van de Switch. Zo zou de Deluxe-versie van Super Smash namelijk de features van zowel de Wii U als de 3DS-versie kunnen hebben.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek