Miitomo: de eerste mobile game van Nintendo

Miitomo mobile game

Nintendo komt met een eerste mobile game, genaamd Miitomo. De titel zal in maart uit gaan komen en is samen met DeNa ontwikkeld. Onverwachts komt de game niet alleen op IOS, maar ook op Android uit!

Ook zal de game releasen in Europa en in Amerika. Nintendo heeft in een shareholder meeting aangegeven met de game bezig te zijn en dat deze midden-maart ergens speelbaar zal zijn. Mocht de game een grote hit worden, dan zal ook overwegen worden om deze naar een console of PC te brengen. Wat ook nog een leuke feature is, is dat Nintendo heeft aangekondigd dat Miifoto mee zal komen met de game, zodat je images die je maakt kunt delen op social media! Hier beneden een video waarin mensen bespreken wat de game precies in gaat houden:

Pre-registration voor de game zal 17 februari beginnen via je Nintendo Network ID, sociale accounts of je reguliere email. Degene die rond die tijd de game al registreren zullen met de launch een aantal bonus items krijgen op MyRewards, een nieuwe vervanger voor Club Nintendo. Zo zie je dat zo’n kleine mobile game voor veel verandering kan gaan zorgen of misschien wel het begin wordt van een hele Nintendo hype voor mensen met een smartphone!

Miitomo wordt een sociaal avontuur waarin jij met Mii personages samen met vrienden kunt spelen. Het werkt als een social feature met een Sims effect eraan, zoals bijvoorbeeld bij het oude Habbo Hotel. Miitomo zal volledig gratis zijn met bepaalde toevoegingen waar voor jij zelf kunt kiezen te betalen. DeNa en Nintendo willen samen voor 2017 op zijn minst al vijf games voor je smartphone uit gaan brengen. Zal een Mario game daar één van zijn? We zullen zien!

Ben jij benieuwd naar Miitomo of andere Nintendo games die nog gaan komen voor je telefoon? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek