No Man’s Sky OST – 65daysofstatic wereld-tour start in Nederland, 013 Tilburg

No Man's Sky

No Man’s Sky leeft nu al op tot de hype. Stel je een spel voor, zo groot dat de kans dat je ooit een persoon ontmoet, gelijk is aan de loterij winnen. De PS4 exclusive belooft veel voor zowel de single player als de die-hard online speler. De OST is geschreven door de Britse postrock band 65daysofstatic. De makers beloven een unieke ervaring en de radicale notie dat, omdat het spel procedurally generated is, het zijn eigen procedurally generated soundscape nodig heeft.

Een album van 10 tracks wordt uitgebracht door 65dos. Veel van de onderdelen uit de nummers vloeien samen om 6 uniek soundscapes te produceren. Het spel past de muziek aan, aan de setting en omgeving.

De postrockband 65daysofstatic zal in oktober en november in Nederland te vinden zijn. Op 17 oktober debuteert de band hun ‘Music for an infinite universe’ wereld tour, met de eerste gig in het Tilburgse 013 en daarna, op 11 november, in Q-Factory in Amsterdam.

65daysofstatic staat al sinds 2001 bekend om hun noisy instrumentale postrock. Het viertal uit Sheffield (Engeland) bracht in 2004 het debuutalbum ‘The Fall of Math‘ uit.

Sample hier een van hun debuut nummers:

In een interview van PCPowerplay.com spraken ze met Joe Shrewsbury, een van de bandleden.


PCPP: 

“Hebben jullie tijdens het schrijven van de OST een samenwerkingsverband met de games ontwikkelaars Hello Games, of is het process gescheiden gebleven?”

 Joe Shrewsbury:

“Het materiaal van de twee No Man’s Sky collecties, het hoofd album en de soundscapes zijn alleen geschreven. We hebben wel een demo gemaakt en die verstuurd aan Hello Games om te kijken of we op het juiste pad zaten. In de laatste paar maanden na het afmaken van de OST hebben we samengewerkt met NMS’s audio directeur Paul Weir. Hij heeft de supervisie over veel van de geluiden die we voor hun audio engine hebben gecreeërd. Dit is een totaal ander discipline, met een compleet ander doel dan wat we normaal gewend zijn.

Het schijven van deze muziek moet voorkomen als album. In plaats van één enkele compositie, omvat het compositionele elementen die de basis vormen voor meer abstracte collecties geluiden, die zich met elkaar harmonisch relateren. Wij zijn de studio ingegaan en hebben een hele hoop rare geluiden gemaakt.”


Voor het volledige interview volg deze link

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 29 juli 2016 via de gebruikelijke websites. Kijk voor meer informatie op de website van podiuminfo.nl

tourdates2016

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek