Nordisk Film koopt Just Cause ontwikkelaar Avalanche over

Just Cause 3

Firma Nordisk Film heeft onlangs aandelen verkregen van de drie verschillende studio’s van Just Cause-ontwikkelaar Avalanche Studios gekocht.

Ongeveer een jaar terug investeerde Nordisk al eerder in Avalache, Nordisk zou toen met een flink bedrag van meer dan 10 miljoen dollar aan aandelen kocht hebben van het bedrijf. Met de huidige aandelen heeft Nordisk in zijn geheel de ontwikkelaar in handen, dit is inclusief de pas geopende studio in Zweden. Dat zou zo’n 89 miljoen dollar hebben gekost.

Avalache heeft als reactie het volgende aangekondigt:

“We hebben de afgelopen jaren veel met Nordisk Film samengewerkt en het was altijd een aangename ervaring, ons besluit zal weinig verandering brengen in wat wij doen als ontwikkelaar”, aldus Avalanche CEO Pim Holfve. Volgens Pim staat Nordisk in zijn volledigheid achter de filosofie en werkwijze waarop de games van Avalanche ontwikkelt worden en zal de studio onafhankelijk blijven functioneren.

Avalanche heeft de afgelopen jaren onder andere Just Cause 3 en Mad Max uitgebracht. De studio werkt nu samen met id Software aan Rage 2. Nordisk Film is een Deense filmstudio en onderdeel van Egmont Group, de grootste mediagroep in Denemarken.

Welke veranderingen verwacht jij die hieruit komen? kijk je hier juist positief of negatief tegenaan? laat het ons weten in de comments!

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek