Northgard: Even terugblikken

Northgard-Titel-screen

7 maart is de real time strategy game Northgard uit de Early Access status gegaan. Northgard (Shiro Games) is een strategy game met Noorse mythologie als uitgangspunt. In het spel zijn de dappere Noorse ontdekkingsreizigers op zoek naar een nieuwe wereld vol mysterie en gevaar. Aan de spelers de taak om hen te helpen overleven en gedijen in een vijandig land. 

In de volledige versie van Northgard zijn er een aantal nieuwe elementen aan het spel toegevoegd. Er zijn een campaign mode, multiplayer en nieuwe clans aan de game toegevoegd. De campaign mode vertelt het verhaal van Rig. De clan van Rig is uitgeroeid. Zijn ouders zijn vermoord. Rig zint op wraak en gaat op weg naar Northgard achter de daders aan. De Campaign is verdeeld over elf chapters waarin het verhaal verteld wordt. De chapters kan je herspelen om de chapter bonus objectives te behalen of op een hogere moeilijkheidsgraad.

De Early Access versie van de game bevatte drie clans. De game is uitgebreid met drie extra clans. Elk van deze clans heeft een eigen unieke eigenschap. Zo heeft de een, een uniek figuur en de ander unieke gebouwen. Daarnaast hebben ze nog meer unieke bonussen om je te helpen je clan uit te breiden. Dit biedt een veelzijdigheid om de game op diverse tactische manieren te spelen.

In de multiplayer kan je diverse lobbies joinen om tegen andere spelers te spelen. Je kan zelf ook een lobby aanmaken en tegen vrienden of andere spelers spelen. Je kan tot maximaal zes personen online tegen elkaar spelen. De game opties die er zijn voor de multiplayer zijn: duel (1v1), free for all en team vs team (2v2, 3v3, 2v2v2).

Voor een volledige review van de game en gameplay kunnen jullie naar onze review van de Early Access versie. Van de volledige game hebben we een clip geplaatst op ons Youtube kanaal die jullie hieronder vinden.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek