Nostalgie: EmuVR de emulator voor retrogames

Voor de gamers die houden van de spellen van vroeger, speciaal voor jullie komt binnenkort de vr-emulator EmuVR, met de emulator kunnen spelers retrogames spelen in een virtuele slaapkamer.

Het design van de slaapkamer is gebaseerd op wat gezien wordt als een typische Amerikaanse kinderslaapkamer uit de jaren ’90. In deze kamer staat een oude CRT-televisie en verschillende retroconsoles. Spelers kunnen hun eigen roms, labels en box art uploaden om deze te spelen of rond te gooien. Ook kunnen er Amerikaanse televisieprogramma’s gekeken worden uit de jaren ’80 en ’90 en bevat EmuVR verschillende videogametijdenschriften om te lezen. De emulator maakt gebruik van RetroArch, software die vaak gebruikt wordt voor emulators.

Naast dat spelers in hun eentje aan de slag kunnen, kunnen zij ook gebruikmaken van Netplay. Hiermee kunnen spelers hun vrienden uitnodigen in hun virtuele slaapkamer. Deze kunnen vervolgens meespelen of gewoon kijken. De controller is door te geven en er is voice chat aanwezig. EmuVR kan ook gebruikt worden zonder vr-apparaten.

Hieronder een lijst met alle consoles die beschikbaar zijn:

PlayStation
Nintendo 64
SNES
Sega Genesis
Arcade
NES
Game Boy/Color
Game Boy Advance
Sega CD
Sega 32x
Master System
Game Gear
PC Engine
Neo-Geo Pocket
Virtual Boy
Atari 2600
Atari Lynx
WonderSwan
Nintendo DS

In de toekomst zijn ook nog de volgende systemen beschikbaar:
DOSBox
ScummVM
PSP
Sega Saturn

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek