Not A Hero PS4 krijgt 2 februari release date, Vita release afgelast

De indie shooter onder de naam Not A Hero gemaakt door Roll7, de studio achter OlliOlli, heeft bekend gemaakt dat Not A Hero een release zal krijgen op PS4. De game is nu al verkrijgbaar op onder andere steam. Helaas is de PSVita release afgelast. Ondanks dat de developers enorme fans zijn van de Vita, was een port voor de game maken te moeilijk wegens technische problemen.

Volgens Roll7 blijkt het porten van games naar de PlayStation Vita ontzettend moeilijk omdat de handheld min of meer een kleine TV in een DS4 controller is. In stijl voegde de developer toe dat het team heeft geprobeerd om het spel op een 3.5″ floppy disk te zetten om de disk vervolgens in de Vita te rammen. Dit zorgde voor enorme hitte in de test kits waardoor deze ontplofte en het hele Programming team het leven kostte. Een grapje in stijl van de bekende developer. De grap ging verder. Volgens de developer dachten zij dat eerst dat er kwade krachten aan het werk waren maar het bleek uiteindelijk de incompetentie van het team te zijn. Vandaar dus de beslissing om te Vita port af te lasten en met een mooie smoes te komen.

not-a-hero-execution

Not A Hero heeft eerder positieve kritiek ontvangen. Het zou een genadeloze shooter zijn. In Not A Hero volg je een professionele assassin campaign manager met de naam Steve. Steve heeft van een tijdreizend konijn de taak gekregen om de stad op te ruimen. Steve zal met zijn team van dubieuze helden en unieke skills zijn weg door de stad moeten schieten, sliden en duiken. Problemen zullen uiteraard met wapens worden opgelost. Steve zal de criminele onderwereld van de stad uit moeten roeien en mensen die nog twijfelen moeten overtuigen om voor zijn doel te stemmen.

Not A Hero zal vanaf 2 februari verkrijgbaar zijn op de PlayStation store voor € 12.99

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek