NPD Sales juli 2015

npd logo

Gamers hebben vandaag vele keuzes. De ene persoon zweert trouw bij de Consoles van Microsoft. De ander bij die van Sony en weer een ander neemt alles in huis dat met games te doen heeft. De NPD verzameld elke maand resultaten voor de Amerikaanse markt en in deze maandelijkse special spelen wij deze resultaten door naar jullie.

Voordat we naar de resultaten gaan is het natuurlijk belangrijk eerst een paar dingen uit te leggen. Zo staat NPD voor ‘National Purchase Diary’ en richt het zich op data verzamelen wat consumenten nou precies kopen. Zij doen dit ook voor welke games en consoles er worden verkocht in Amerika en aangezien Amerika een grote en belangrijke speler is in de gaming industrie en daarbovenop het veel gelijkenissen kent met de Europese markt brengen wij dit nieuws weer richting jullie. De NPD is immers een goeie weerspiegeling van wat er onder de gamers populair is op dit moment. De NPD richt zich enkel op fysieke markt van Amerika omdat zij geen toegang hebben tot de digitale kanalen en afhankelijk zijn hiermee op informatie die de game industrie vrij geeft.

Nu de spelregels zijn uitgelegd is het tijd om naar de data te gaan van deze maand. We beginnen met de top tien software verkopen deze maand. Erachter staan de consoles tussen lijntjes. De eerste betekend dat deze het meest heeft verkocht op dat platform die maand:

Charts

1.) Lego: Jurassic World (360, 3DS, PS3, Xbox One, Wii U, PS4, Vita)
2.) Batman: Arkham Knight (PS4, Xbox One, PC)
3.) Minecraft (360, PS3 ,Xbox One, PS4)
4.) Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)
5.) Rory Mcilroy PGA Tour (PS4, Xbox One)
6.) The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (Xbox One, PS4, PC)
7.) Destiny (Xbox One, PS4, 360, PS3)
8.) Mortal Kombat X (PS4, Xbox One)
9.) FIFA 15 (PS4, 360, Xbox One, PS3, Wii, Vita, 3DS)
10.) Call of Duty: Advanced Warfare (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)

Wat opvalt hier is dat Minecraft het nog steeds erg goed doet na al die jaren dat het spel al uit is. Ook Grand Theft Auto V blijft zich sterk houden ondanks dat deze al een tijd uit is. Een aantal overige notities die zijn vrijgegeven door de NPD zijn:

  • PS4 lijdt de software verkopen in juli.
  • Als de NPD bundels zou meerekenen zou Batman: Arkham Knight makkelijk de best verkochte game zijn deze maand..
  • De nieuwe PGA Tour heeft 70 procent meer verkocht als zijn voorganger Tiger Woods PGA Tour 14..
  • De Wii U software sales zijn 10 procent gestegen als je deze vergelijkt met de eerste zeven maanden vorig jaar..
  • Na 21 maanden heeft de Xbox One en de Playstation 4 samen meer consoles verkocht dan de eerste 21 maanden van de PS3 en Xbox 360 samen. Dit percentage loopt ongeveer zo hoog als 50 procent..

Brengt ons bij de consoles. Hiervan is de NPD afhankelijk van data van de console makers zelf. Op moment van schrijven weten we jullie het volgende te vertellen:

  • De Playstation 4 is de best verkochte console in de maand juli in Amerika
  • De Xbox One heeft 44 procent meer verkocht deze maand dan in dezelfde maand vorig jaar

Dat was het voor deze maand. Volgende maand zijn we er weer met de nieuwste data. Kan jij je een beetje vinden in wat de Amerikanen halen in de winkels?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek