De Nvidia GTX 1060 is onderweg!

Nvidia heeft vanochtend hun nieuwste videokaart aangekondigd: de GTX 1060! De kaart zal rond de €250,- gaan kosten en is vanaf deze maand beschikbaar.

De GTX 1060 zal even sterk zijn als hun GTX 980, maar zal louter 120 Watt gebruiken. De kaart verschijnt op 19 juli en zal rond de 250 euro gaan kosten.

De videokaart is gebouwd op een nieuwe chip, genaamd de GP106. Deze bevat 1280 CUDA cores, 6GB aan GDDR5 geheugen op 8Gbps en een boost clock van 1,7GHz, die overgeklokt kan worden naar 2GHz. De GTX 1080 en GTX 1070 modellen bevatten een GP104 chip. Zowel deze modellen als het nieuwe GTX 1060 hebben drie DisplayPorts, een HDMI poort en een DVI poort.

Concurrent AMD heeft afgelopen week een soortgelijke videokaart op de markt gebracht, de Radeon RX 480. Deze kost €200 voor de 4 GB versie en €240 voor de 8 GB versie.

Nvidia is zelf niet bescheiden over hun nieuwe grafische kaart. Ze hadden het volgende te zeggen:

“Across the top gaming titles, GTX 1060 is on average 15 percent faster and over 75 percent more power efficient than the closest competitive product.”

Ansel

Naast dit grote nieuws heeft Nvidia ook aangekondigd dat Mirror’s Edge: Catalyst en The Witcher 3 allebei Ansel integratie krijgen. Ansel is Nvidia’s eigen ingebouwde feature waarmee de speler in-game screenshots kan maken en delen. Catalyst zou vanaf vandaag speelbaar zijn met Ansel, waar The Witcher 3 later deze maand de integratie mag ontvangen. Andere games die binnenkort over de Ansel functie zullen beschikken zijn onder andere The Division, The Witness, Paragon en No Man’s Sky. De feature geeft spelers ook de mogelijkheid screenshots in 360 graden view te maken en er zijn zelfs heuse tentoonstellingen met deze screenshots!

De nieuwe videokaart is vanaf 19 juli beschikbaar voor een adviesprijs van €250,-. Wat vind jij van de nieuwe kaart? Ga jij hem halen? Laat het weten in de comments!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek