Nvidia komt met de GTX 1080, sneller dan een Titan

GTX 1080

Afgelopen nacht heeft Nvidia een speciaal evenement opgezet om hun nieuwe krachtige hardware aan het publiek ten toon te stellen. Vannacht hebben ze de GTX 1080 aangekondigd, welke sneller zou zijn dan twee keer een GTX 980 in SLI en overtreft zelfs de snelheid van een GeForce GTX Titan.

De GTX 1080 is extreem stabiel. In vergelijking met een GTX 980 draait de kaart niet alleen veel sneller, maar is deze ook veel zuiniger met stroomverbruikt, waardoor de kaart veel stabieler is dan zijn voorgangers. De nieuwe kaart van Nvidia maakt gebruik van G5X video memory die word geclocked op 10Ghz. Deze memory wordt ontwikkeld door Micron en is op dit moment het snelste GDDR memory ter wereld.

De nieuwe kaart zou sneller moeten zijn dan twee keer een GTX 980 in SLI en zelfs sneller en zuiniger dan een GTX Titan. Hierbij werd niet vermeld met welke setup dit uitgetest is, en op welke reolutie.

Natuurlijk werd de kaart ook in werk gezet tijdens een demo van de opkomende MOBA Paragon. In de demo was te zien dat de kaart een snelheid had van 2,1Ghz, wat het de snelste GPU van Nvidia maakt die luchtgekoeld of watergekoeld is op gebied van basis kloksnelheid. Een hele prestatie, als je je bedenkt dat de 1080 een luchtgekoelde GPU is, en deze vaak minder snel lopen dan een watergekoelde GPU van soortgelijke waarde. Natuurlijk werd bij de demo een FPS van 60 gehandhaafd.

Naast de 1080, komt er nog een kaart. De GTX 1070. Een lichtere variant van de GTX 1080, die net als de 1080 sneller zou moeten zijn dan een GTX Titan, die voor een prijs van ongeveer 1000 euro wordt aangeboden. Beide kaarten kan je overclocken, de duurste variant van de kaarten die 100 dollar meer gaan kosten hebben meer opties met overclocken, maar hier werd verder niet op ingegaan.

De GTX 1080 zal vanaf 27 mei beschikbaar zijn vanaf 600 dollar en de GTX 1070 vanaf ongeveer 400 dollar.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek