Oceanhorn bevestigt voor Nintendo Switch

Oceanhorn Nintendo Switch

Na een tease vorig jaar, is nu duidelijk geworden dat Oceanhorn, de game die soms sterk op Zelda lijkt, naar de Nintendo Switch komt. De game werd eerder al meer dan een miljoen keer verkocht. Publisher FDG Entertainment zei toen al dat de game op een Nintendo console zou verschijnen. Dat is dus de Switch geworden.

Het nieuws werd op Twitter bevestigd. Daar merkt FDG bij op dat de game “mooi zal runnen op de krachtige Switch”. Een release date werd niet bekend gemaakt. Dit zal ergens in de loop van het jaar zijn. De Switch verschijnt echter al op 3 maart met The Legend of Zelda: Breath of the Wild als launch title.

Oceanhorn kent simpele gameplay en is daarom goed toegankelijk. Omdat de game isometrisch is, kent het geen platforming. Toch zijn er voldoende locaties en puzzles. Daarbij wordt niets te moeilijk of onoverzichtelijk gemaakt en blijft de game relaxing. Vooral de spinning attack, het zeilen en enkele locaties doen zeer sterk denken aan de Zelda franchise. De game lijkt bijna een tribute te zijn. Oceanhorn zal spelers zo’n 20 uur kosten om doorheen te komen. Tijdens deze reis zul je veel bosses (die uiteraard een boss key vereisen) moeten verslaan.

Oceanhorn Nintendo Switch

De game houdt de speler echter weinig aan de hand. Wanneer je vast komt te zitten of niet meer weet wat je moet doen, zul je dorpelingen moeten vragen om informatie of simpelweg moeten nadenken. Voor mensen die niet al te veeleisend zijn is het dus een prima game.

Oceanhorn is al beschikbaar op PC, Xbox One en Playstation 4. Een Vita versie is ook onderweg. De game scoorde in meerdere reviews niet super goed. Toch werd door Developer Cornfox & Bros een sequel aangekondigd. De game zal Oceanhorn 2:  Knights of the Lost Realm heten en zal gebruik maken van een third person camera. Dit in tegenstelling tot het top down perspective van de eerste game.

Ondanks deze verandering zal de game op dezelfde elementen als het eerste deel gebaseerd worden. De wereld wordt kleurrijk, met een diepe backstory en daarbij weer veel geheimen en twists. Ook de sterke muziek en de klassieke action RPG gameplay met vele items, puzzles, battles en bosses keert terug.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek