Oculus Rift exclusives niet langer op Vive platform

Oculus Vive Revive

In april werd ontdekt dat Oculus Rift titels die exclusief zouden zijn ook op de HTC Vive gespeeld konden worden. De HTC Vive is een directe concurrent van Oculus Rift. Niet meer dan logisch dat de software onder de naam Revive haar werk niet meer zal doen. Rift exclusives zullen in de toekomst dus alleen op de Oculus Rift zelf gespeeld kunnen worden.

Oculus voerde een update op de app uit waardoor er nu naast een aantal andere dingen ook een platform integrity check zal worden uitgevoerd. De Revive plug-in zal het dus ontzettend moeilijk krijgen. De developer legde al uit dat zij het als een hack zagen en dan ook totaal niet achter stonden. Revive liet games een code signing check bypassen. De developer gaf daarom nadere uitleg voor hun handelingen door uit te leggen dat de update niet op een specifieke hack gericht was, maar dat het juist ging om high level security features. Zo zouden er ook bug fixes, nieuwe features en security upgrades tussen zitten. Het doel van de checks is voornamelijk om piracy te voorkomen en games en apps waar developers hard aan hebben gewerkt te beschermen.

Oculus Vive Revive

De developer verklaarde al eerder dat wanneer zij leerden van de software die tussen de security kwam ze geen langdurige support of onderhoud zouden gaan verzorgen voor de software. Het gaat uiteindelijk toch om een hack. Oculus verklaarde dat door reguliere updates aan content, apps en het platform zelf de gehackte games niet lang zouden werken en dat dit ook niet te verwachten is.

Revive werkte als een compatibility layer tussen Oculus en OpenVR, de development platforms van de Rift en Vive. Als de app deed wat deze beloofde dan konden de Oculus exclusive games dus ook op de Vive en misschien uiteindelijk ook op andere platforms gespeeld kunnen worden. De software werkte door functies van de Rift Runtime te vertalen naar OpenVR functies.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek