Oculus Touch krijgt een prijs en release datum

oculus touch

Goed nieuws voor alle Oculus fans die al een half jaar met de Oculus Rift aan het spelen zijn. Oculus heeft namelijk aangekondigd dat Oculus Touch vanaf 6 december 2016 verkrijgbaar zal zijn voor 199 US Dollar. Wat de prijs in euro’s zal worden is nog niet bekend, maar dit zal niet veel verschillen.

De prijs en releasedatum zijn beide naar voren gekomen tijdens Oculus Connect 3 afgelopen week. Oculus CEO Brendan Iribe verscheen op het podium om met trots te melden dat de Touch controllers vanaf 6 december verkrijgbaar zijn. Vanaf 10 oktober kun je alvast jouw exemplaar van de controllers reserveren. Als je dit doet krijg je VR Sports en Unspoken gratis bij de controllers.

In Unspoken mag je zelf Harry Potter spelen. De game is namelijk een VR Magic Dual game met PvP elementen!

Vr Sports is… Een sport game natuurlijk. Zo kun je alvast oefenen voor je basketbal toernooi ofzo.

Samen met de aankondiging van de prijs en release datum kwam een aankondiging van software en games die bij de launch beschikbaar zullen zijn voor de Touch controllers. Sommige van deze aankondigingen waren al bekend, andere weer niet. Gecombineerd zal je voor de Oculus Rift en de Touch controllers ongeveer even veel kwijt zijn als voor de HTC Vive VR set.

Oculus Touch zal vanaf 6 december 2016 beschikbaar zijn voor 199 US Dollar. Vanaf 10 oktober kun je de controllers al pre-orderen vanaf de Oculus website. Je hebt uiteraard een Oculus Rift nodig om gebruik te maken van de Touch controllers.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek