Oktober game releases

oktober game releases

Blaadjes vallen op de straat (en op het spoor, daarom heeft NS vanaf nu veel vertraging), je ruilt je nep lederen jack in voor een winterjas en elke koffietent verkoopt opeens koffie met kaneel erin: het is herfst! De zomer is officieel voorbij, en hoewel we de zwoele zomeravonden op het terras zullen missen, zijn we blij met oktober. Er verschijnen namelijk een hoop toffe games!

Met oktober luiden we het gameseizoen officieel in, want na drie maanden ”meh” gaan we deze maand flink knallen met onder andere Mafia III, Gears of War 4 en natuurlijk Battlefield 1. Bekijk de top picks van de Worst voor deze maand hier beneden!

Week 1 (1 t/m 9 oktober)

Warhammer: End Times – Vermintide
PS4, Xbox One, PC

Deze titel is al een jaartje speelbaar op PC, maar vanaf 4 oktober kunnen ook console houders deze FPS spelen. De game speelt zich af in het Warhammer universum.

Mafia III
PS4, Xbox One, PC

7 oktober kunnen we eindelijk aan de slag met de nieuwe Mafia. We hebben de game op Gamescom gespeeld en daar waren we enthousiast over! In dit deel speel je als Lincoln Clay, een Vietnam veteraan, die wraak zoekt voor de dood van zijn vrienden. Kortom, een spannend verhaal en heel veel actie.

Paper Mario: Color Splash
WiiU

Wie dacht dat Nintendo de WiiU vergeten was, die, ehh, had gelijk, maar toch brengt Nintendo deze maand een nieuwe titel voor de console uit: Paper Mario: Color Splash! Een ouderwetse Paper Mario platformer. De game verschijnt op 7 oktober.

Ook nog deze week
RockSmith Remastered (PS4, Xbox One, PC)
Aragami (PS4, PC)
Syndrome (PC)
Five Nights at Freddy’s: Sister Location (PC)
The Silver Case (PC)
WRC 6 (PS4, Xbox One, PC)

Week 2 (10 t/m 16 oktober)

Duke Nukem 3D 20th Anniversary Edition World Tour
PS4, Xbox One, PC

“It’s time to kick ass and chew bubble gum… And I’m all outta gum.” Als deze quote je in het geheugen gegrift staat, dan hoef je niet te twijfelen over de aankoop van deze game. Vanaf 11 oktober kan je die oude Duke Nukem 3D herinneringen herbeleven, maar dan op een grotere tv.

Gears of War 4
PC, Xbox One

Een wapenfeit van Microsoft: Gears of War 4. Het vervolg in de populaire shooter zal ongetwijfeld door veel Xbox One-bezitters opgepikt worden. De game is vanaf 11 oktober te spelen.

WWE 2K17
PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Ook vanaf 11 oktober te verkrijgen: dé worstelgame van het jaar! En ook nog te koop op de vorige generatie consoles.

Heel veel PlayStation VR titels
PlayStation VR

Op 13 oktober verschijnt de PSVR en dat brengt een aantal launchtitels met zich mee! Onder andere Batman: Arkham VR, Driveclub VR en Super Stardust Ultra VR zijn bij de launch verkrijgbaar.

Ook nog deze week
Dragon Quest Builders (PS4, PSvita)
Rise of the Tomb Raider (PS4)
Shadow Warrior 2 (PC)
Skylanders: Imaginators (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, WiiU)

Week 3 (17 t/m 23 oktober)

Batman: Return to Arkham
PS4, Xbox One

Return to Arkham is een remastered collectie van Arkham Asylum en Arkham City, uitgebracht voor de huidige generatie consoles. Speelbaar vanaf 21 oktober.

Battlefield 1
PS4, Xbox One, PC

Uiteraard zit half Nederland op deze titel te wachten, en het wachten wordt eindelijk beloond, want Battlefield 1 is vanaf 21 oktober verkrijgbaar! In dit deel keren we terug naar de Eerste Wereldoorlog. Zouden meer shooters moeten doen! *kuch* Call of Duty *kuch*

Civilization VI
PC

Alsof deze dag nog niet genoeg titels had, verschijnt op 21 oktober ook nog eens de nieuwe Civilization! Een must-have voor alle liefhebbers van strategy games.

Ook nog deze week
Lego Harry Potter Collection (PS4)

Week 4 (24 t/m 31 oktober)

Dragon Ball Xenoverse 2
PS4, Xbox One

Het vervolg op het eerste deel Xenoverse, verschijnt op 25 oktober! De gameplay zal gelijkend zijn aan het eerste deel, al zullen er deze keer nog meer characters speelbaar zijn.

Titanfall 2
PS4, Xbox One, PC

In dit tweede deel van de FPS Titanfall duik je wederom in de huid van een piloot én Titan. Een Titan is een mech-achtige exo skeleton die door de piloot opgeroepen kan worden. In deel 2 zit echter een singleplayer campaign. Je kunt natuurlijk ook gewoon ouderwets gaan knallen in de online multiplayer.

The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition
PS4, Xbox One, PC

Bethesda sluit deze releases af met een remastered edition van Skyrim, de superdupermegasuccesvolle RPG die in 2011 voor het eerst verscheen. Een must have voor iedereen die hem nog niet gespeeld zou hebben (en dat is bijna onvoorstelbaar). Bekijk een vergelijkingsvideo van de game hier beneden.

Dat was ’em alweer, de game releases van de maand oktober. Welke games ga jij deze maand scoren? Laat het weten in de comments!

 

 

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek