Old School RuneScape krijgt farming timer rework

Old School Runescape

De huidige crow growth timer in Old School Runescape liet te wensen over waardoor veel actieve farmers onnodig lang bezig zijn. Dit probleem wordt gedurende deze patch gelukkig aangepakt. Jagex verwijderd zijn oude timer systeem en vervangt dit door een nieuw geschreven systeem.

Indien je een actieve farmer bent in Old School RuneScape heb je wellicht gemerkt dat er de nodige problemen zijn met de crop growth timer. Problemen ontstaan bijvoorbeeld wanneer je in- en uitlogde of van wereld veranderde. Dit kan je oogst namelijk nog wel eens vertragen met een paar uur, of zelfs dagen. Jagex ziet nu gelukkig in hoe vervelend dit is voor spelers. Er wordt in OldSchool RuneScape enorm veel gebruik gemaakt word van de world-hopper. Jagex verwijderd hierom tijdens deze patch het gehele timer systeem. Dit wordt vervangen door een nieuw geschreven systeem.

Verbeteringen

Het hoofdzakelijke probleem momenteel is dat in- en uitloggen er soms voor zorgt dat een growth-tick van je crops nooit gebeurd. Dit zorgt ervoor dat de crop veel langer nodig heeft om te groeien. Indien je een crop zoals spirit trees hebt staan, die er 320 minuten over doet voor één growth tick, kan dit oplopen tot uren extra werk. Door dit nieuwe systeem hopen zij dit probleem aan te pakken. Indien je nu nog in- en uitlogt zou dit vanaf nu geen problemen meer moeten veroorzaken voor de growth ticks. Dit betekend dat zodra je het zaadje in de grond stopt je ongeveer weet hoe lang het gaat duren van de eerste growth tick tot een volgroeide staat.

Je moet echter wel nog wachten op de relevante ticks voor je crops. Het systeem gaat mogelijk het logout en world-hop probleem een stuk beter verhelpen dan de afgelopen jaren. Het is echter niet mogelijk om individuele timers voor iedere patch aan te bieden vanaf het moment van planten.

Bugs

Zoals je waarschijnlijk wel kunt voorstellen heeft het herschrijven van het growth timer systeem Jagex het nodige bloed zweet en tranen gekost. Dit systeem heeft de nodige tests ondergaan, maar er kunnen hier en daar nog problemen ontstaan. Indien je ergens tegen aan loopt kun je deze bug reporten door rechts te klikken op de ‘Report’ knop in game. In dit scherm krijg je de mogelijkheid om dieper in te gaan op het probleem waar je tegenaan loopt.
Jagex benadrukt momenteel dat je niet meteen gealarmeerd moet zijn wanneer je crop durations een paar minuten verschillen. Het systeem is nog bezig met de overschakeling van oud naar nieuw.

OSRS Farming

Indien je geïnteresseerd bent in ander nieuws over zowel RuneScape als Old School RuneScape kun je dat hier terugvinden op onze site. 

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek