Old School witcher game krijgt eerste beelden

The Witcher 4

Er zijn beelden vrijgegeven van een Witcher-game die nooit is uitgebracht. huh wat? ja ”nieuwe” oude beelden.

Het spel werd in 1997 ontwikkeld door een Pools team genaamd Metropolis Software, onder leiding van Adrian Chmielarz, die ook wel bekendstaat voor zijn betrokkenheid met Bulletstorm en The Vanashing of Ethan Carter. Nog ooit eerder zijn beelden van deze game getoond, die tien jaar voor de eerste Witcher-game van CD Projekt Red werd gemaakt.

Eerder had de ontwikkelaar aangegeven dat alle data van de niet verschenen game verloren was. Nu zijn echter voor het eerst beelden te zien van The Witcher (1997). Het spel zou een actieavonturengame zijn met in een volwassen setting. Dit lijkt niet bijzonder, maar volwassen onderwerpen, zoals seks en racisme, waren in die tijd niet gebruikelijk in games.

Chmielarz vertelt: “Het klinkt nu cliché en grappig, maar in 1997 was het niet vanzelfsprekend. Dingen als morele keuzes en duistere verhaalvertellingen waren niet zo gangbaar in die tijd. Dat was echter wel het doel, aangezien de kwaliteit van het bronmateriaal (de boekenserie) ons zo inspireerde.”

De Witcher-game is zo ver ontwikkeld dat het eerste hoofdstuk speelbaar is. Er was zelfs als een publisher, TopWare, geregeld om het spel te distribueren.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek