Onderzoek gestart na misleidende reclame No Man’s Sky

No man's sky reclame

De Britse raclametoezichthouder Advertising Standards Authority(ASA) is een onderzoek gestart naar de reclame rond No Man’s Sky. Volgens gebruikers van de game zou de reclame misleidend zijn. Dit bevestigde ASA tegenover Polygon (hyperlink).

De details rondom de klachten zijn nog niet bekend gemaakt, maar als we even rationeel denken, dan kunnen we dat zelf wel verzinnen. Veel gamers zijn boos, omdat het niet mogelijk is om andere gamers op te zoeken in het spel. In de advertising leken ze daar toch even naar te verwijzen. De klachten zouden met name gericht zijn op de Store-pagina van Steam.

De video’s en trailers die daar op te zien zijn, geven een misleidende weergave van de werkelijkheid. Bijvoorbeeld de grootte van ruimtewezens, de kwaliteit van de graphics, de manier waarop ruimteschepen en ook sentinels zich gedragen en de diversiteit in gebouwen. Elke planeet die je tegenkomt lijkt op die daarvoor, maar dan net iets anders. De trailers zijn volgens veel gebruikers misleidend, omdat er spelelementen te zien zijn die in werkelijkheid in het spel niet mogelijk zijn.

‘Niet geweldig’ – Shuhei Yoshida topman Sony

De pijlen zijn met name gericht op Hello Games en Valve. Uit het onderzoek moet blijken of de aanklagers gelijk krijgen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de reclame op steam. Maar elke zelfde uiting van reclame rondom No Man’s Sky zal aangepast moeten worden.

Sony topman Shuhei Yoshida liet weten de pr-strategie van No Man’s Sky niet geweldig te vinden.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek