Oprichter Bandai Namco overleden

De oprichter van Bandai Namco is Masaya Nakamura. Het bedrijf van Pac-Man en de Dark Souls series moet het in de toekomst doen zonder haar oprichter.

Masaya Nakamura is namelijk overleden op een leeftijd van 91 jaar. Nakamura was verantwoordelijk voor veel games in de gouden tijd van Bandai Namco in de jaren 80. Tegenwoordig heeft Namco natuurlijk meer successen als alleen Pac-Man, Dark Souls is een goed voorbeeld hiervan. Nakamura was geboren op 24 december 1925 en studeerde aan de Yokohama National University in 1948.

Bandai Namco

Voordat Namco zijn naam kreeg ging het onder de noemer Nakamura Manufacturing in 1955, pas in 1977 kreeg het de naam die wij tegenwoordig kennen. In 2002 werd hij de president van Namco en na deze jaren gaf hij veel adviezen over de gaming wereld. De gaming industrie is dus een icoon verloren, zonder Bandai Namco zou de gaming industrie vandaag de dag er natuurlijk heel anders uitzien. Wij kunnen ons in ieder geval niet voorstellen hoe de industrie eruit zou zien zonder een spel als Pac-Man, welk natuurlijk in haar tijd enorm opblies in populariteit en tegenwoordig nog door iedereen herkent wordt.

Wat vindt jij van het overlijden van de oprichter van Bandai Namco? Laat het ons hieronder in de comments weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek