Dino-shooter Orion van Steam wegens ”gestolen ideeën”

orion prelude

Activision heeft ervoor gezorgd dat de indie dino-shooter Orion: Prelude van Steam gehaald werd. De reden hierachter is dat het bedrijf vindt dat developers Trek Industries ideeën uit Call of Duty: Black Ops 3 en Call of Duty: Advanced Warfare geimplenteerd hebben in hun game.

Zo laat Trek Industries directeur David Prassel weten in deze statement op Steam.

Vergelijk zelf

Prassel beweert dat het verwijderen van de game ingezet werd via een DMCA takedown request. Deze request werd ingediend omdat Activision meent dat Prassel en zijn team wapens uit Call of Duty gekopieerd hebben. De wapens in kwestie zijn de M8A7 rifle, de Haymaker rifle en de Bal-27 rifle. Prassel zegt zelf niet bewust te zijn van de vergelijkingen en beweert de wapens van Call of Duty niet in het achterhoofd te hebben gehad, toen hij de wapens van Orion ontwierp.

Bekijk de vergelijkingen van de wapens hier beneden:

orion cod vergelijking

orion orion

 

De wapens delen inderdaad een gelijkenis met de wapens uit Black Ops 3 en Advanced Warfare, maar lijken de wapensets genoeg om elkaar om een copyright claim erop te zetten?

Volgens Prassel werd de game van Steam afgehaald, zonder notificatie van zowel Activision als Valve. Hij betreurt het dat de game op dit moment verwijderd wordt, gezien de Steam Summer Sale nog in volle gang is. De game werd tijdens de sale voor €0,49 verkocht, waar hij normaliter €0,99 kost. Ook om deze reden vindt Prassel het een zielige zet van Activision: dat een miljoenenbedrijf een game van vijftig cent tackelt. De volledige statement van Prassel is te lezen in dit bericht.

Activision heeft nog niet gereageerd op de kwestie. We houden jullie op de hoogte.

Bekijk hieronder een gameplayvideo van Orion.

Wat vinden jullie van de vergelijkingen? Lijken de wapens echt zoveel op elkaar? Heeft Activision goed gehandeld? Laat je horen in de reacties!

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek