Oude DOOM in de nieuwe DOOM

doom classic

Het was misschien al een beetje te verwachten, maar de nieuwe DOOM, die deze maand nog zal verschijnen zal als geheimpje, dat nu geen geheimpje meer zijn, extra content bevatten uit de originele gore-shooter. 

Tijdens het spelen van de Singleplayer zal je ‘verstopte’ hendels kunnen vinden die een geheime ruimte openen die jou naar de klassieke maps van DOOM brengen. In ieder level zit er eentje verstopt. Deze ruimtes bevatten slechts een klein gedeelte van het originele level, maar zodra je ze hebt gevonden kan je het complete oude level spelen van het hoofdmenu. Het is niet helemaal de oude DOOM, want de monsters en de wapens zien er wel nieuw uit, maar de levels en de textures zijn wel precies zoals die vroeger waren.

Bekijk het hier boven in actie. Wil je de eerste hendel liever zelf vinden? Kijk bovenstaande video dan niet!

De meeste hendels zijn erg goed verstopt en zullen niet zo heel snel gevonden worden. Het wordt dus goed zoeken voor alle klassieke DOOM liefhebbers. Voor de ultieme nostalgie fans en tegelijkertijd extreme luiwammesen hebben ze het internet uitgevonden zodat ze een dag na de release al een guide kunnen opzoeken van de levels. Maar echte nostalgie jagers doen dat natuurlijk zonder internet.

Kijk jij al uit naar de nieuwe gore shooter? Of misschien wel de oude verstopte variant in de nieuwe variant? Het zijn nog maar een paar daagjes wachten, want DOOM komt uit op 13 mei, voor de Playstation 4, Xbox One en voor de PC.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek