Oudejaarsspecial – De beste games van 2016

2017

Aah, oudjaar 2016. Een tijd om door te brengen met je familie en je naasten. Lekker aan tafel zitten met de top 2000 aan, lekker eten, drinken en goed lachen. Voor de gamers onder ons ook het ideale moment om gebruik te maken van de kostbare vrije tijd om nog even van die favoriet van 2016 te genieten. Allemaal manieren om op een fijne en warme manier een einde brijen aan het afgelopen jaar. Maar oudjaar is ook een periode om terug te kijken naar alle goede dingen die 2016 ons gebracht heeft.

Mijn naam is Mike (geschreven door iemand buiten de redactie) en voordat we met zijn allen het veelbelovende 2017 in gaan, wilde ik samen met iTG een blik werpen op een gebeurtenisvol jaar. Ik ging een gesprek aan met jullie favoriete redactieleden om ze de vraag der vragen te stellen: Wat was jouw #1 game van 2016?

Voor Darkness werd 2016 op de kaart gezet door Uncharted 4

Mike: Hey Darkness, wat is volgens jou qua games nou echt de klap op de vuurpijl voor 2016?

Darkness: Als we het over nieuwe IP’s hebben zeg ik Overwatch. Dat is eigenlijk gewoon een competitieve, goede multiplayer game die spelers langer dan een maand bezig weet te houden. Qua singleplayer games ben ik altijd wel een fan geweest van de UnchartedI serie. Ik werd een beetje verrast door Uncharted 4 op een goede manier.

M: Hoe verraste Uncharted 4 je dan?

D: Het verhaal ging altijd een beetje over een schat die zich ergens bevond, maar na het zoeken bleek die er niet te zijn. ‘Maar oh kijk, een aanwijzing!’ en dan ga je weer ergens anders heen en zo verder. Ondertussen gebeurt er iets met Sully of een van de andere compagnons van Nathan Drake. Alleen in Uncharted 4 zit er echt wat karakter in het verhaal.

Je komt meer te weten over het leven en het verleden van Nathan Drake, waar je eerder totaal niks van wist, de achtergrond van de hoofdpersoon of waar hij vandaan komt. In dit deel leer je zijn broer kennen en zie je wat voor band ze hebben. Ook de band tussen Elena en Nathan is heel mooi om te zien. De manier waarop deze banden zich in het verhaal mengen is echt heel goed gedaan.

Je hebt ook nog de verwijzingen naar andere spellen van de developer Naughty Dog zoals eerdere delen van de serie of Crash Bandicoot, die ik vroeger ook nog gespeeld heb op de Playstation. *Darkness glimlacht een beetje*

De emoties van de personages, hoe de game er uit ziet, de plot twists. Het spel zit met al die elementen gewoon heel goed in elkaar.

M: Je klinkt echt tevreden over de game als een geheel. Wat vind je van de oudere Naughty Dog games?

D: Iedereen heeft vroeger wel Crash Bandicoot voor de PS1 gespeeld of er van gehoord, of de latere PS2 versies. Dat zijn altijd wel grappige games geweest. Maar Uncharted was voor vanaf het begin al een interessante serie. Dus ja, ik ben eigenlijk altijd wel tevreden geweest met Naughty Dog games.

Ik kijk natuurlijk ook uit naar de nieuwe Uncharted game die al aangekondigd is. Het verhaal van Nathan Drake is misschien afgelopen, maar de games zijn nog niet klaar. Chloe uit deel twee krijgt namelijk een spin-off genaamd Uncharted the Lost Legacy. Ik hoop dat we daar in 2017 meer informatie over gaan krijgen. En als het zo ver is lees je het natuurlijk meteen bij ons.

M: Bedankt voor je mening man! Nog een laatste bericht aan de lezer om het jaar af te sluiten?

D: Gelukkig nieuw jaar en ga knallend het nieuwe jaar in! Maar houdt wel je vingers intact anders kan je niet meer gamen.

M: Amen man. Amen.

En zo sluit ook Darkness 2016 af met een beleefd knikje naar het verleden en een positieve blik op de toekomst. Maar met alleen Darkness was ik natuurlijk niet tevreden. Daarom is Azari gezellig bij me thuis op visite te komen over een van de grootste online shooters waar 2016 ons mee gezegend heeft.

Azari heeft het hele jaar al Overwatch op oog

M: Hoi Azari.

Azari: Hahaha hoi.

M: Oke, wat is volgens jou nou echt de topper van 2016?

A: Als ik kijk naar alles en hoe vaak ik gespeeld heb ga ik voor Overwatch.

M: Oeh Blizzard’s Overwatch! waarom?

A: Vooral omdat Overwatch een hele competitieve game is die veel uitdaging biedt. De game heeft eigenlijk ook heel veel verhaal. Daar merk je weinig van als je speelt, maar er zit dankzij de webcomics veel meer achter de personages dan je zou denken.

Overwatch biedt verschillende heros met uiteenlopende speelstijlen die voor veel afwisseling zorgen. De grote hoeveelheid verschillende maps en game modes helpen ook alles interessant te houden. Dit alles samen met de wekelijkse updates die alles fris en netjes houden, maakt Overwatch mijn top game. Zelfs als je het vergelijkt met al het andere goeds dat 2016 ons gebracht heeft.

M: Klinkt goed! En het is natuurlijk een online platform, dus je bent altijd met andere mensen bezig.

A: Precies! Je hebt te maken met een community die niet altijd even aardig is, maar er zit wel echt leven in. En dat is altijd leuk. Zelfs als je niet met je eigen vrienden aan het spelen bent, heb je toch altijd mensen waarmee je kan communiceren. Dat houdt alles ook weer gezellig.

M: Wat zie je in je glazen bol over de toekomst van Overwatch?

A: Vooral dat Blizzard op een manier content toe gaat voegen dat het een tijdloze game wordt. Je hebt bijvoorbeeld Rainbow Six Siege die ook zo veel en vaak content toevoegt dat het gewoon altijd leuk blijft om te spelen. Overwatch heeft misschien niet de beste graphics, maar wel een eigen stijl. Dat maakt het sowieso al heel erg tijdloos. Dat heeft Blizzard bij World of Warcraft ook al laten zien. Die game wordt na 12 jaar ook gewoon nog door miljoenen mensen gespeeld. Ik denk dat Overwatch dat in zijn eigen genres ook kan bereiken.

Ik hoop ook gewoon dat ze nog meer content toe gaan voegen. Bijvoorbeeld: in de laatste update ze weer arcade game modes toegevoegd die weer een nieuwe draai gaven aan het spel. Nog zo’n manier om de game heel leuk en afwisselend te houden. Ik hoop dat ze dat wel blijven doen. Dat ze met leuke originele ideeën blijven komen die de spelers echt vast gaan houden.

M: Gaat Blizzard dit nog toppen?

A: Niet per se met een andere game denk ik. Ik verwacht wel dat ze ons nog gaan verassen met toevoegingen aan de huidige Overwatch als een game.

Het was een game die als een verassing aangekondigd werd en daarna een snelle release kreeg. Mensen waren eerst heel hectisch en kritisch, maar het spel bewees zichzelf gewoon echt als een van de beste games van 2016. Overwatch heeft niet voor niets zo veel prijzen gewonnen in de game awards. De game heeft als nieuwe franchise uit het niets best wat AAA games als Call of Duty van de troon gestoten.

M: Om af te sluiten: Heb je nog een laatste bericht aan de lezers?

A: Tegen de gamers: Ik denk dat 2017 een heel mooi jaar gaat worden voor jullie. Dan heb ik het vooral over Playstation exclusives *grinnikt*. Ik hoop dat jullie allemaal gelukkig gaan zijn met de games en ook qua werk en sociaal leven een heel mooi jaar tegemoet gaan. Ik wens iedereen de beste wensen voor 2017.

In Blizzard we trust! Velen van jullie zullen het vast helemaal met Azari eens zijn. Ik ga de game zelf zeker eens uitproberen!

Last but not least: Een facebook gesprek met het meest lieftallige en kleurrijke stuk verwerkt vlees op de iTG redactie: Regenboogworstje. Wil jij weten welk spel nou echt 2016 definieerde voor haar? Kijk dan vooral een paar regels naar beneden!

Regenboogworstje had vooral trek in Final Fantasy XV

M: Hey regenboogworstje, alles goed?

Regenboogworstje: Hey Mike! Alles gaat goed. ben net beter van de griep. En je mag me Quintly noemen.

M: Dat zal ik doen! Fijn dat het nu beter met je gaat. Laat ik je maar meteen de prijsvraag stellen: Wat is jouw favoriete game van 2016?

Quintly: Oei, dat is een moeilijke vraag. Er waren weinig games waar ik in 2016 naar uitkeek, behalve Final Fantasy XV en Pokémon. Naast deze twee heb ik ook niet veel gespeeld wegens studie en werk, maar ik denk dat FF XV mijn persoonlijke favoriet is.

M: Ik ben het eigenlijk helemaal met je eens! Wat maakte FF XV zo’n mooi spel voor je?

Q: Ik had het afgelopen jaar heel druk met mijn studie, werk en sociaal leven (ja die heb ik), waardoor ik minder tijd had om te gamen. Ik miste het om weer eens gekluisterd aan mijn beeldscherm, opgesloten met snacks en een dekentje, dagenlang te gamen. FF XV was de eerste game dit jaar die me weer ertoe zette een aantal opeenvolgende dagen in mijn leven op te geven om een van mijn grootste hobby’s, gamen, te herontdekken.

Het leukste aan de game vond ik het verhaal. Een beetje cliché, maar meeslepend en ouderwets Final Fantasy!

M: Ouderwets Final Fantasy zeg je. Hoe vond je het spel in vergelijking met de voorgaande titels?

Q: Het combatsysteem en de gameplay vielen naar mijn mening een beetje tegen. Ik ben echt fan van die turn based battles. Toch heb ik genoten van de nieuwe FF. Het verhaal is als vanouds: dramatisch, met een emotioneel hoofdpersonage en een memorabele ondersteunende cast. Het was niet de beste FF maar wel een van de leukste! Mijn favorieten zijn VII en X. Ik kijk dan ook heel erg uit naar de remake van VII, hopelijk zit hier de turn based combat weer in

M: Veel mensen hebben inderdaad hoge hoop voor de remake van FF VII. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit. Is er nog iets dat je je iTG fans mee wil geven voor het nieuwe jaar?

Q: Doe niet aan goede voornemens, geniet van het leven! Eet die extra kroket, zuip je elk weekend naar de tering, stuur ongepaste berichten naar je crush en werk vooral niet te hard. Want als je werkt dan zweet je, dat lijkt me geen goed ideetje, weet je.

M: Dankjewel! Happy new year Quintly

Q: Hihi jij bedankt! Jij ook Mike.

Met deze en nog veel meer mooie games verlaten we dit jaar en knallen we met hoge hoop 2017 in. Ben jij het eens met de redactie? Of vind jij misschien dat een andere game de titel klap op de vuurpijl verdient? Deel het in de reacties en werp samen met ons die laatste blik op 2016!

De redactie van intheGame wenst jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar en een prachtig 2017 toe! Tot volgend jaar!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek