Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  3 dagen ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  4 dagen ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  6 dagen ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  6 dagen ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  1 week ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  1 week ago
 • De game van vanavond Harvest Moon A Wonderful Life
  1 week ago
 • Overwatch League en EU LCS zijn in volle gang bezig
  1 week ago
 • Siege op woensdag wat speel jij? Siege Ubisoft Lan
  2 weken ago
 • All geared up! Wat is jouw favoriete game merchandise? inthegame
  3 weken ago

Advertentie

Outlast 2 mogelijk banned in Australië

De classification board in Australië heeft inmiddels losgelaten dat het misschien toch een 18+ rating zal worden. Eerder werd besloten dat Outlast 2 geen rating kreeg. Door beelden die als “implied sexual violence” werden beschreven kreeg de game het moeilijk. Mogelijke spoilers volgen.

Het missen van een rating wil zeggen dat Outlast 2 geen Australische release zal krijgen. Omdat de game mogelijk verwijzingen naar sex, drugs gebruik, geweld en andere zaken die zwaar tegen morele standaarden in gaan. Volgens de classification board komt dit in zo’n extreme mate voor dat het geheel niet getoond zou mogen worden. De Outlast 2 demo kreeg al een 18+ rating. Deze bevestigde dan ook dat de volledige game geweld, bloed, gore en andere confronterende onderwerpen zou bevatten.

Outlast 2 Australië ban

Tenzij Red Barrels er voor kiest om veranderingen aan te brengen zal de game dus geen release in Australië krijgen. Of de developers bereid zijn enige stukken weg te laten moet nog gezien worden. Tot 2013 is er geen hogere rating voor games gegeven dan 15+. Games die daarboven uit kwamen kregen dus geen release in het land. Zo kreeg ook Fallout 3 een ban vanwege het tonen van morfine gebruik. Bethesda veranderde de naam van de drug dus naar Med-X in alle versies om er voor te zorgen dat de game er toch door kwam. Ook South Park: The Stick of Truth kreeg het moeilijk bij de ratings. Op typische wijze werd er enige humor toegepast om de content te wijzigen en kwam de game toch door de keuring. Of dit soort wijzigingen mogelijk zijn voor Outlast 2 is nog niet bekend. Daarnaast is nog niet duidelijk of de developers hier wel toe bereid zijn.

Outlast 2 zou eigenlijk aan het einde van 2016 al uitkomen. De game werd uitgesteld tot 25 april. Red Barrels kondigde daarnaast Outlast Trinity aan, een fysieke collectie van alle drie de Outlast games. Ook deze komt op 25 april uit.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Tags

Over: nicholasnoob

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

Dit vind je misschien ook leuk...

De luisterhoek

De kijkhoek