Outlast 2 uitgesteld naar Q1 2017

outlast 2

Outlast 2 zou oorspronkelijk aan het einde van 2016 verschijnen, maar helaas moeten de griezel fans iets langer wachten. De game gaat nu rond het eerste kwartaal van 2017 verschijnen. De reden van uitstel is heel simpel: de game is nog niet af.

De originele Outlast was een wereldwijd succes. Dit is vooral zo gekomen door een groot aantal bekende Youtubers die de game uit probeerde in een zogenoemde “Let’s Play”. Een andere bekende bron van bekendheid was natuurlijk Twitch. Outlast voelde voor de meeste fans aan als een half-broertje van Amnesia. De game was verfrissend, maar voelde toch wel een beetje bekend aan. Een mooie combinatie.

Door het snelle succes van Outlast, duurde het niet lang voordat Red Barrels, de ontwikkelaars van het spel, besloten om een sequel te maken. Deze gaat zich echter niet in een gekkenhuis afspelen. Graag had Red Barrels het tweede deel dit jaar nog willen uitbrengen, maar helaas kunnen zij niet garanderen dat de game binnen die tijd klaar is.

“We want you to know that we listen to your feedback, we see your excitement and we know you care about our work,” schreef de studio. “Our mission as an indie studio is to deliver to you the best, most terrifying, most fulfilling experiences possible. That’s why we’re taking just a little bit more time to make sure our vision for Outlast 2 is in no way compromised and is the experience you deserve.”

Een beetje het bekende verhaaltje zien we hier boven. We willen de spelers de beste ervaring leveren, blablabla en noem maar op. In de tijd dat we iets langer moeten wachten op Outlast 2 gaat Red Barrels de game oppoetsen en uitvoerig testen om er voor te zorgen dat wij in 2017 wél volop kunnen genieten van deze horror game! Nog genoeg tijd om schone onderbroeken in huis te halen dus.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek