Outlast 2 wordt toch niet gebanned in Australië

outlast-2-logo-red-barrels

Iedereen kent de bekende horrorgame van Red Barrels Games, genaamd Outlast. Dat Outlast 2 eraan komt is al een tijdje bekent maar of de game in Australië beschikbaar zou zijn was tot heden niet bekend. 

Na een paar keer foute classering te krijgen in Australië, zijn men met overleg er uitgekomen dat Outlast 2 een R18+ rating krijgt. Oorspronkelijk wilde de Australische regering de game verbannen uit het land, wegens het bevatten van: bloed, geweld, smerigheid, seks en traumatische horror thema’s. Toch zijn zij eruit gekomen en krijgt de game toch een release.

De Australische regering heeft een woordje gezegd over waarom de game oorspronkelijk verbannen zou worden.

“The game is too depict, express or otherwise deal with matters of sex, drug misuse or addiction, crime, cruelty, violence or revolting or abhorrent phenomena in such a way that they offend against the standards of morality, decency and propriety generally accepted by reasonable adults to the extent that they should not be classified.”

– Australische overheid, over Outlast 2

Volgens andere sites lijkt de ban meer te komen van het sexueel geweld die te zien zijn in het spel. Het is echter onduidelijk wat de game toch toestemming heeft gegeven in dit continent. Red Barrels heeft ook vrijgegeven dat zij de game voor Australië niet hebben veranderd. Zij zullen dus ook net zoals alle andere Outlast spelers dezelfde game als ons krijgen. Dit blijkt uit een statement die zij hebben vrijgegeven.

“Outlast 2 has been rated R18+ by the Classification Branch in Australia and will be released 26th April 2017. There will be only one version of Outlast 2 available worldwide.”

– Red Barrels Games, over Outlast 2

Zit jij te wachten op de nieuwe Outlast game of heb je totaal niets met horror games? Laat je reactie achter hieronder!

Outlast 2 wordt op 26 april 2017 in de schappen van winkels en online shops verwacht.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek