Overleden Nintendo directeur gehuldigt in Ultra Sun en Moon

Satoru Iwata

Pokémon Sun en Moon zitten vol met verrassingen die tot op heden nog niet allemaal ontdekt zijn. Een van deze verrassingen is nu bekend en wordt als zeer ontroerend ervaren door de diehard Nintendo fans.

Ontwikkelaar Game Freak heeft een hulde aan Satoru Iwata, de overleden directeur van Nintendo, verstopt in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon. Om deze huldiging in het spel te kunnen lezen moeten spelers echter wel wat moeite doen. Allereerst moet je ver genoeg in het spel zijn gekomen om het kantoor van Game Freak in HeaHea te kunnen bezoeken. Vervolgens moet je een Pokémon bij je hebben die je getransporteerd hebt vanuit Pokémon Silver. Hierna kun je met de directeur in het gebouw praten en krijg je het volgende bericht te lezen:

When we were having trouble fitting all the data in for Gold and Silver, and we were really in a pinch, this amazing guy came along and made a program for us that solved all our problems. He went on to become the amazing president of a real big company soon after that, too

De naam van Iwata wordt in bovenstaand bericht niet expliciet vernoemd, maar het is overduidelijk dat het over hem gaat.
Iwata heeft namelijk het systeem bedacht waardoor je zowel Kanto en Johto kunt bezoeken in Pokémon Gold en Silver.

Satoru Iwata

Satoru Iwata was de vierde president en CEO van Nintendo. Hij heeft onder andere geassisteerd in de ontwikkeling van Pokémon en Super Smash Bros. Hij is op 11 juli 2015 overleden aan complicaties van een galkanaaltumor. Nintendo maakte dit nieuws een dag later publiekelijk bekend. Op 13 juli dat jaar zijn de vlaggen halfstok gehangen bij het Nintendo hoofdkantoor in Kioto, en werd er op alle kantoren een minuut stilte gehouden.

Satoru Iwata fanart

Fan Art gemaakt door Sylvaur

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek