Overwatch heeft een nieuw report systeem op de PTR

Overwatch

Overwatch heeft een nieuw report systeem geïntroduceerd op de PTR. Beelden hiervan waren enkele dagen geleden te zien op de Overwatch subreddit. Het nieuwe report systeem heeft gelijkenissen met wat we kennen van League of Legends.

Zoals de GIF laat zien heeft het nieuwe report systeem meerdere mogelijkheden om iemand te reporten. Dit systeem kennen we al van League of Legends. In LOL wordt de speler namelijk ook meerdere opties geboden die Riot ziet als legitieme redenen om iemand te reporten. Overwatch lijkt dezelfde kant op te gaan, maar ze gaan wel een stapje verder. De opties bij Overwatch hebben namelijk een beschrijving. In deze beschrijving wordt aangegeven wat Blizzard wel en niet verstaat onder de betreffende report. Deze beschrijvingen zijn er om mensen te ontmoedigen tot het onnodig reporten van spelers. Het komt namelijk vaak voor dat mensen gereport worden, omdat ze offmeta picks kiezen.

Het werd hoog tijd dat Blizzard met een goed werkend report systeem kwam. Bij League of Legends is namelijk gebleken dat hun Justice system ervoor heeft gezorgd dat de games een stuk plezierig werden. Hopelijk zal dit nieuwe systeem voor Overwatch hetzelfde effect hebben. Het is nu nog op de PTR dus er kan nog van alles aan veranderd worden. De vraag die op de subreddit heerst is wat er precies gebeurt met spelers die vaak gereport worden. Er is namelijk nog niks bekendgemaakt over de straffen die eraan vast hangen.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek